Чорний лебідь Зеленського

Mason Lemberg

Сьогодні до Зеленського прилетів “чорний лебідь”. Невеличкий такий, не критичний, напевне. Але чорний. І прилетів він звідти, звідки він не чекав. Як і буває з чорними лебедями.

Нічого не передбачало такого розвитку подій сьогодні. Точніше, Зеленський не передбачав.

Все ж ніби добре було. Високі рейтинги малюють. Довіру малюють. Політичні опоненти всі під шконкою, ніхто їм не вірить, особливо якщо прочитати мантру про “28 років крали, брехали, а ці руки нічого не брали”. Та й з самим вірусом проблем не було. Туристи з Китаю спокійно прилітали в Бориспіль протягом цього часу, і нікому не було діла до них.

Минулого тижня, щоправда, були якісь невеличкі протести в Обухові і в Шкло на Львівщині, але Зеленський цей сигнал проігнорував, списавши це на “політиків”, і навіть пригрозив відвести хворих в Конча-Заспу до цих політиків. Не знаю, про кого йому брехали “розвідники” (думаю, що нарощують ненависть до Порошенка), але я впевнений, що ніякі політики до цього не були причетні.

Зрештою, сьогоднішні події на Полтавщині це доводять.

Таким чином, передвісник прильоту чорного лебедя був проігнорований і списаний з порядку дня, ймовірно, через ненависть до Порошенка.

Тому було вирішено розіграти черговий спектакль про милосердного батька нації. І щоб українці не згадували про випущений беркут, адвоката Януковича в ДБР, Медведчука в парламенті, Рабіновича на параді в Москві, захоплені позиції на фронті, Оман та інші зашквари, сьогодні мав бути знятий фільм про всепрощення, порятунок наших, як Батько Зеленський піклується про українців.

А вийшло те, що вийшло.
Зганьбилися всі.

Тепер про причини цієї ганьби.
На мій погляд, таких причин є п’ять. Дві з яких – системні.

Причина перша. Системна.
Такого би ніколи не сталося 6 років тому, після Майдану, коли люди жертвували собою заради інших. Але саме системне руйнування ідей Майдану, які передбачали самопожертву заради вищих цілей, дискредитація позитивних суспільних процесів, повернення до совкової філософії “государство мнє обязано” й привели до такої деградації та оскотинення суспільства. З іншого боку, саме така деградація і оскотинення зробили Зеленського президентом. Саме халяви вимагали його виборці. Саме халяву він їм і пропонував.

Причина друга. Системна.
Вірус ненависті. Останні 5 років суспільство живе ненавистю до інших представників суспільства. Зеленський, якому довірилося 3/4 українців, якби він був мудрим президентом, він би цю ненависть або направив в правильне русло (окупаційна армія на нашій землі), або б викорінював цю ненависть, змушуючи людей працювати на благо, творити, створювати.
Але він, його люди й далі породжують, плодять ненависть всередині країни. Про його особисту ненависть до Порошенка я промовчу, але як можна не зауважувати і дозволяти своїм депутатам породжувати регіональні срачі, зокрема й щодо коронавірусу. Ось їх результат.
Знову ж… з іншого боку, якщо б не вірус ненависті, то Зеленський би не став президентом. Саме через це, через його “вироки” його й обрали.

Причина третя. Власне, брехня самого Зеленського.
Скажіть, а ви довіряєте чуваку, який наобіцяв три міхи, не зробив нічого і на прес-конференції, присвяченій російській атаці по позиціях, щодо яких він САМ гарантував безпеку, де гусня захопила наші позиції, де є загиблі і поранені, він розказує про провокації і “мір”, паралельно роздаючи гарантії вже по коронавірусу?

Причина четверта. Команда ідіотів.
Впевнений, що цього всього би не було, якщо б людей евакуювали тоді, коли їх мали евакуювати, коли евакуйовували своїх громадян інші європейські країни, коли кількість заражених була 4 тисячі (зараз 80 тисяч), тобто якщо б евакуювали 3-4 тижні тому.
Впевнений, що цього всього би не було, якщо б цей процес провести правильно. Організували місце тут, швиденько поїхали, забрали, привезли, розмістили. Але це треба було зробити, для цього треба було провести організаційну роботу без піару, але головним був піар.
Впевнений, що цього всього би не було, якщо б ідіоти з команди не розказували про те, що це не вірус, то маркетинговий хід для продажу масок, не звітували би перед виборцями за захищені території, насміхаючись над жителями інших регіонів, якби не плодили брехню про місце розміщення (нафіга це було?), якби говорили з людьми, зі своїми виборцями, а не наганяли нацгвардію, якби роз’яснювали людям, а не ботами розганяли х*йню.

І причина п’ята. Володимир Зеленський.
Чувак, ти обісрався. В усьому.
Ти аж ніяк не лідер нації, ніхто не почувається в безпеці за твоєю спиною.
Вибачся і йди, забравши з собою всіх тих, кого ти привів.