Екс-адвокат Януковича перевершив навіть свого клієнта

Ірина Геращенко

Сьогодні Тетяна Чорновол – не лише екс-депутатка 8 скликання, не просто активна учасниця Революції Гідності та одна з перших жертв режиму Януковича. Нагадаю, Таня повернулася в професію й займається журналістськими розслідуваннями.

Їй безпідставно відмовили в акредитації на брифінг адвоката Януковича в ДБР. Після відмови в акредитації спосіб її потрапляння на брифінг, дійсно, на мою думку, неоднозначний і сумнівний. Але не більш сумнівний, аніж призначення на посаду в.о. ДБР пані Венедиктової, яку поставили туди виключно за лояльність й всупереч рішенням Конституційного Суду. Таня залізла в ДБР через паркан, як колись в Межигір‘я, а Венедиктову в Бюро перекинула через паркан закону і Конституції Банкова. І вже сама Венедиктова протягла незаконний конкурс, аби перекинути через паркан закону і Конституції на ключові посади потрібних їй людей. Адвоката Януковича, який виявився ще й бізнес-партнером її родини, а також інших своїх родичів.

На брифінгу невідомі люди в камуфляжі, тітушки часів Януковича, винесли Таню як в часи Януковича з зали за те, що вона фільмувала брехню адвоката Януковича. Її били по ногах, в Тетяни розірвані зв’язки, і вона потребує операції. Також ці невідомі викручували руки депутатці Mariya Ionova, яка пробувала зупинити безчинство. Кажуть, адвокат Януковича злякався, що Таня жбурне в нього телефон. Колись Янукович втратив свідомість від яйця.

А Таня безстрашна. Вона захищала і захищатиме країну і пам’ять про Майдан.

В ДБР зайшли реваншисти та антимайданівці, це очевидно. Їх консультують антимайданівці та реваншисти. Але чому, коли «ЄС» захищає пам’ять про Майдан, інші партії Майдану мовчать. Люди, що з нами?

Р.S. Весь цей бардак не знімає питання перешкоджання депутатській діяльності з боку керівництва ДБР 25 січня, коли ми безрезультатно вимагали зустрічі з пані Венедиктовою. Й за це порушення закону керівництво ДБР має відповідати.


Європейська Солідарність

Учасниця Революції Гідності, народний депутат України восьмого скликання Тетяна Чорновол потребує серйозної операції після отримання тяжких тілесних ушкоджень від невідомих людей в чорному під час пресконференції першого заступника директора Державного бюро розслідувань, адвоката Януковича Олександра Бабікова.

Про це повідомила Тетяна Чорновол журналістам в коментарі телефоном.

Вона зазначила, що за результатами медичного обстеження їй встановлено діагноз – так званий «розвив зв’язок» і необхідне оперативне втручання для відновлення нормального функціонування ноги.

«Вчора під час пресконференції Бабікова мене виштовхнули із зали і після цього професійним рухом щось зробили з моєю ногою. Після ушкодження я не могла на неї ступити.
Були сподівання, що це вивих, але за результатами медичного обстеження лікарі кажуть, що це розрив зв’язок. Також вони кажуть, що мені потрібна операція», – прокоментувала Тетяна Чорновол.

У медичному висновку, наданому за результатами МРТ дослідження, зафіксована інформація про діагноз учасниці Революції Гідності.

«МР-ознаки субтотального розриву передньої хрестоподібної зв’язки, контузії латерального виростка стегнової кістки, обох виростків гомілкової кістки; патерціального пошкодження медіальної колатеральної зв’язки та медіального утримувача наколінника», – йдеться у висновку.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

ДБР у теплій ванні

Брифінг заступника ДБР Олександра Бабікова почався зі скандалу. З залу силою вивели екс-нардепа і журналістку-розслідувача Тетяну Черновол. Брифінг затримали на 10 хв., протягом яких до Тетяни Черновол підійшла охорона з питанням, що вона робить у залі і як пройшла? Справа завершилася лише словами, але варто було початися брифінгу, як рослі кремезні працівники поліції буквально викинули Тетяну Черновол з залу. Тетяна поскаржилася на пошкодження ноги – певно, вдарили, коли виводили. Брифінг Бабікова відбувся без неї. Очевидно, і затримали його через присутність Черновол у залі.

Свої дії поліція пояснила відсутністю у журналістки Черновол акредитації, але важко пригадати випадок, коли через відсутність акредитації журналіста виштовхували аж так. Очевидно, викинули її тому, що пан Бабіков не схотів відповідати на питання екс-нардепа. Олександр Бабіков донедавна був адвокатом екс-президента Януковича і його охоронця Кобзаря. Тетяна Чорновол – потерпіла на Майдані. Під час Майдану вона ледь не загинула – побили її тоді жахливо. Секрет Полішинеля – пані Тетяна знає багато деталей замаху на себе, і адвокату Януковича вона поставила б чимало гострих питань. Серед іншого таких – чи знав Бабіков що його призначать заступником голови ДБР, а якщо не знав – чому він припинив свою адвокатську практику за день до оголошення конкурсу? А ще – хто насправді тепер керує ДБР України – Венедиктова чи її заступник Бабіков?

Але проблему новий заступник голови ДБР видалив швидко – разом з Тетяною Черновол. Ні, а чого там? Якщо ДБР дозволяє собі не впускати народних депутатів чинних, чого нянькатися з народними депутатами колишніми? Геть їх! Силою! Пара кремезних копів – і проблема відсутня як така. Давати брифінги керівництво ДБР воліє в режимі теплої ванни.

Треба визнати, екс-адвокат Януковича перевершив навіть свого клієнта, – багато чого було за Віктора Федоровича, але журналістів з його брифінгів не викидали ніколи. Про президента Порошенка вже й годі згадувати. Характерно, що не виникло між Черновол і Бабіковим ніякої чвари, суперечки чи чогось більш емоційного. Тетяну Черновол просто випхали геть без попередження. Потерпіла на Майдані пришла на брифінг екс-адвоката головного винуватця злочинів на Майдані – і її викинули. Такий формат спілкування силовики Зеленського тепер вважають нормою, переконаний, виправдання вони знайдуть.

Висновок? А його не буде. Відбувається те, що й мусило відбутися. Те, до якого результату прийдуть справи Майдану після того, як «беркутів» віддали Росії, а ДБР очолив екс-адвокат Януковича, – очевидно. Можу лише привітати майданівців, ветеранів та волонтерів, які заповзято боролися проти влади колишньої і які на виборах підтримали Зеленського. Їм не подобалося, що справи Майдану не були завершені раніше? А тепер і не будуть – так краще?

Коли таких майданівців самих не пустять або виштовхають, раджу пригадати, як брутально випхали з брифінгу екс-нардепа Тетяну Черновол. Хіба вони кращі чимось за неї?

Вони зробили це разом.

* * *

Черновол подолала паркан

Як і варто було чекати, ДБР знайшла виправдання тому, що з брифінгу заступника голови ДБР і колишнього адвоката Бабікова в брутальній формі викинули журналістку Тетяну Черновол, завдавши їх важких травм – пошкодили ногу.

Виявляється Тетяна Черновол здійснила страшний злочин – вона перелізла через паркан ДБР і так потрапила на брифінг. І ще – вона замахнулася на Бабікова. За версію ДБР – хотіла кинути в нього телефон. Тетяні Черновол погрожують строком у 2-5 років.

Що я можу тут сказати?

1. Хай буде відомо ДБР, що Тетяна Черновол – журналіст-рослідник. Тетяна Черновол свого часу перша дослідила «героїчне минуле» Рината Ахметова, привезла репортаж з Грузії про війну 08.08.08, проникла в резиденцію Януковича в часи президентства «дарагого Федоровича». Якщо хтось думає, що робота журналіста-розслідника – курорт, де інфа сама прибігає до тебе, ви сильно помиляєтеся. Ті журналісти, до кого інфа прибігала сама, нині працюють у керівництві держкомпаній з з/п 300-500 тисяч. А для справжнього журналіста-розслідника буденність – здійснювати подвиги рівня Джеймса Бонда. Раджу почитати, що чудять розслідники на Заході – багато цікавого дізнаєтеся.

2. Фрази «вона замахнулася на Бабікова» і «вона хотіла кинути в Бабікова телефон» – це повна аналогія з виправдовуваннями дворового сявки, який, побивши дівчину, галасує типу «а вона першою почала» та «вона до мене клеїлася». Спілкування з Януковичем пану Бабікову явно не минулося даремно. Хлопчика від гопоти вивезти можна, а от гопоту з хлопчика… Судять не за намір, судять за факт. Якби судили тільки за погрозу, то за погрози мені особисто на зону мали б відправити уже осіб 200, включаючи чинних нардепів і керівників Нацкорпусу. Ніякий телефон Тетяна Черновол у Бабікова не кидала, і ніхто не доведе, що її жест був не спробою кинути телефон, а, скажемо, спробою підняти руку, аби поставити питання.

3. Ані факт проникнення на територію ДБР через паркан, ані факт «замахування» ще ніколи не були підставою, аби охорона ДБР завдавала журналісту травм, тим більше жінці. А Тетяна Черновол травмована – я це бачив на власні очі. Крім Черновол у тисняві постраждала чинний народний депутат Марія Іонова, а це кричуще свавілля і порушення закону з боку державних службовців, поліції чи ДБР, не важливо.

4. Олександр Бабіков – особа не стороння до цієї справи. Саме з його брифінгу викинули Черновол. Саме через присутність Тетяни Черновол, очевидно, брифінг затримали. Бабіков – заступник Венедиктової, яка незаконно обіймає посаду ТВО голови ДБР (така посада не передбачена законодавством) і призначена президентом (Конституційний суд заперечив право президента призначати голову ДБР). Бабіков – особа з явним конфліктом інтересів, він – адвокат Януковича. Бабіков дивно призначений на свою посаду – явно він знав, що виграє конкурс. За всім цим очевидні інтереси президента Зеленського. Нарешті, травмування Тетяни Черновол може бути помстою журналістці. Тетяна Черновол заявила, що саме Бабіков буде реальним головою ДБР (Венедиктова – лише ширма), і Тетяна Черновол щойно привезла з Оману результати розслідування про те, що Зеленський в Омані таємно від суспільства обговорював питання продажу української землі.

5. Якби ДБР справді дбала про інтереси держави, Тетяні Черновол після цього інциденту треба було не в’язницею погрожувати, а нагороду вручати – її дії відкрили кричущі недоліки в організації охорони державної установи ДБР. Якщо одна журналістка зуміла перелізти через паркан і без перешкод заявитися в зал, де мав відбутися брифінг керівника ДБР, все керівництво ДБР мусить молитися, що те саме не зробив відморожений шанувальник «рускава міра» з ОРДЛО у поясі шахіда. Бо якби сталося так, ми зараз обговорювали б теракт, а не травмування журналістки гоблінами з ДБР.

І наостанок – для ЗЕктантів, які уже регочуть з Черновол, мовляв, «та вона божевільна». От в точності ті самі слова я чув на адресу добровольців, які вирушали на фронт у березні-квітні 2014 р. Гадаю, зрозуміло.

 

Спецназ ДБР зумисне скрутив мені ногу силовим прийомом, подібним на той, яким скручують шию.Ось висновок МРТ для…

Gepostet von Тетяна Чорновол am Mittwoch, 29. Januar 2020

Автор