Як лікувати Україну

Виктор Федорончук

Чесно кажучи, я вважаю, що Україна як державне утворення знаходиться в такій стадії хвороби недорозвинутості, що без зовнішнього втручання професійних лікарів майже не має шансів на виздоровлення.

Суспільство просто застрягло навіть не в пубертатній (14-15 років) стадії розвитку, а в моменті переходу з дитсадівської стадії розвитку психіки (6-7 років) в шкільну. “Не хочу вчитися і працювати, а хочу жерти на халяву конхфети тоннами і жити безтурботним життям маленької дитинки” – ось базове кредо українця на сьогодні. Чим і користуються аферисти всіх мастей на будь-яких виборах в Україні. І такий народ з дитячим недорозвинутим мисленням і світоглядом буде завжди вибирати тільки тих, хто якнайбільше наобіцяє халявних конхфет, а тих, хто буде пропонувати працювати і думати, зненавидить.

Як на мене кардинальним способом виправлення ситуації я бачу, наприклад, такий сценарій лікування:

1. Для управління Україною на років 15 вибирається якась відома міжнародна організація типу “Фонд Ротшильда”, а контроль за її управлінням має здійснювати Спостережна рада з декількох країн, наприклад, Канада, США, Великобританія, Швейцарія, Швеція.
2. На 10 років повна заборона населенню України права вибирати центральні органи влади. А вибори до місцевих органів проводяться під контролем відповідних організацій з обов’язковою перевіркою вибраних кандидатів з подальшим затвердженням чи відхиленням тих, кого “вибрали” мудрі виборці.
3. Всі ці 10 років проводиться широка і масштабна програма по навчанню населення країни правильно робити вибір, розумінню, як функціонує держава і суспільство, навчанню, як користуватися своїми правами громадянина, і дисципліні з виконання обов’язків громадянина.
4. Через 10 років можна проводити пробні вибори, до яких допускаються тільки ті, хто здав екзамен на розуміння суті виборів і громадянства.
5. Наступні 5 років вибори проводяться в декілька етапів, а вибрані органи працюють під контролем управляючого фонду, який має право відміняти рішення таких органів і навіть розпускати їх, якщо вони довели свою неспроможність ефективно керувати.

15 років – не просто так, це якраз період, протягом якого “дорослі” з психікою 5-7-річної дитини мають подорослішати хоча б до рівня 20 років. А для цього треба виключити основний фактор, який їх стимулює не “дорослішати” в якості громадянина, – виборчі перегони з примітивною лівацькою пропагандою, розрахованою на “бідних діточок” і любителів халяви.

Я не вірю, що еволюційним шляхом при існуючій виборчій системі Україна зможе вибратися з цього лівацького болота і сопливого дитинства. Скоріше навпаки – кожний новий цикл виборів буде все більш деструктивний для країни.

Автор