Зради і перемоги тижня. 13 – 19 грудня 2019 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 13 – 19 грудня 2019 р.

ЗРАДА

В урядовому кварталі в столиці відбуваються сутички між правоохоронцями і протестувальниками. В основному серед протестувальників, які вступають у сутички з поліцейськими – представники Нацдружин і Нацкорпусу. Поліція знесла намети протестувальників. Лідер “Нацкорпусу” Андрій Білецький заявив, що акція під будівлею Верховної Ради щодо впровадження ринку землі буде безстроковою.

Младена Качурець, заступниця міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької, заявила, що написала заяву про відставку. “Вже з перших днів після призначення стало зрозуміло, що про командну роботу та формування спільної політичної позиції не йдеться”, – зазначила Качурець, коментуючи причину звільнення.

Верховний Суд України не задовольнив касаційну скаргу Міністерства культури на рішення Окружного адміністративного суду Києва про призупинення перейменування Української православної церкви Московського патріархату.

Митець Антін Мухарський заявив, що спецназ виламав двері у його квартирі на Подолі в столиці, де проживають орендарі. Варто зазначити, що незадовго до події Мухарський оприлюднив вірш «Колише вітер тушки гопоти» де жорстоко поглузував з команди Зеленського.

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда вважає, що держава програє репутаційно від звинувачення волонтерів і ветеранів у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Ідеться про арешт волонтера Юлії Кузьменко і музиканта Андрія Антоненка (Риффмастер).

Під час круглого столу в Києві 12 грудня полковник ЗСУ, начальник Управління військово-цивільного співробітництва Олександр Ноздрачов заявив, що “українські військові і військові росіяни, які проти нас воювали і продовжують воювати, і навіть ті військові, які є в формуваннях Донецької і Луганської областей, реінтегруються дуже швидко”.

Слідчі обшукали помешкання подружжя волонтерів Євгена та Наталії Акастьолових. Обшук проводився по справі убивства журналіста Павла Шеремета.

ПЕРЕМОГА

Начальника Головного управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка випустили з СІЗО під заставу. Напередодні, 16 грудня, п’ятий президент, нардеп Петро Порошенко вніс за Марченка заставу у розмірі 18 млн гривень. Ще більше мільйона грн зібрали активісти.

Правоохоронці встановили особу, яка організувала замовне вбивство депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва в центрі Києва, в результаті якого загинув його 3-річний син Олександр. Ідеться про 25-річного уродженця Російської Федерації, який залучив у якості виконавця 20-річного колишнього бійця АТО.

Верховна Рада ухвалила закон про держпідтримку Національної скаутської організації “Пласт” з пропозиціями президента Володимира Зеленського.

Верховна Рада у вівторок, 17 грудня, ухвалила закон про держпідтримку Національної скаутської організації “Пласт” з пропозиціями президента Володимира Зеленського.

Лідери держав та урядів Євросоюзу продовжили санкції проти Росії на шість місяців.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про продовження особливого статусу в окремих районах Донецької та Луганської областей.

У 2019 році Служба безпеки викрила 17 агентів спецслужб іноземних держав, серед яких − чинні та колишні військовослужбовці українських Збройних сил.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор