В результаті проведених реформ, Україна піднялась на 48 позицій в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за останні 5 років.

Про це написала на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна.

«Я пишаюсь, що за 5 років нашої влади, коли країну очолював Петро Порошенко нам вдалося поліпшити позиції України вперше в нашій історії на 48 позицій у рейтингу Doing Business. Піднятися на 7 сходинок за останній рік  – це справді факт, що дає привід для оптимізму. Особливо цікаво, що рейтинг Світового банку фіксує стан справ на травень кожного року і відображає рік, що минув, – тож йдеться про роботу минулого президента, минулого складу парламенту та минулого уряду», – підкреслила політик.

«Найбільше зростання зафіксовано за такими показниками, як «отримання дозволів на будівництво», «підключення до системи електропостачання», «міжнародна торгівля».

Водночас за показниками «вирішення неплатоспроможності» і «оподаткування» Україна навпаки трохи просіла.

А деякі останні ініціативи законотворців змушують бізнес переглянути свої плани щодо розвитку в Україні. Це стосується як дрібних підприємців, так і великих компаній», – наголосила політик.

Ніна Южаніна зауважила, що новій владі варто озирнутися навколо, почути людей, можливо, дещо збавити темп гонитви за кількістю прийнятих проектів. І перейти від обговорення приємних, але все ж таки формальних дерегулятивних речей до реальних дій.

Резюмуючи народний депутат зазначила: «Зараз є шанс продовжити розпочатий 5 років тому шлях до того, щоб зростання відображалося не лише в рейтингах, а й було відчутним для кожного нашого громадянина».

Джерело