Брифінг п’ятого Президента України, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка (фото, відео)

 

Прямий канал намагаються рейдерськи захопити, – Порошенко про розслідування ДБР

Брифінг Петра Порошенка. Фото © Михайло Палінчак

Команда «Європейської Солідарності» буде захищати демократію та свободу слова і не допустить спроб здійснювати тиск на засоби масової інформації Державним бюро розслідувань, – про це під час брифінгу заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Наша політична сила буде чітко стояти на позиціях захисту свободи слова в Україні. Хочу наголосити, що під час мого президентства абсолютно більший проміжок часу діяла заборона на перевірки ЗМІ. Події, які розгортаються навколо «Прямого», дають мені всі підстави стверджувати, що ми маємо справу  з спробою рейдерського захоплення телеканалу», – сказав Петро Порошенко.

Вплив Портнова на ДБР та його спроби фактично управляти слідством створюють небезпечну ситуацію тиску на ЗМІ, – прокоментував ситуацію Петро Порошенко.

«Ініціатор цього пан Портнов заступник голови адміністрації президента Януковича, учасник підготовки законів 16 січня – те проти чого стояла Революція гідності. На сьогоднішній день за його заявою з абсолютними припущеннями, які не мають нічого спільного з правдою, більше 3 місяців ДБР робить спробу тероризувати журналістів», – зазначив лідер «Європейської Солідарності».

Петро Порошенко не є власником телеканалу «Прямий» та не здійснює управління даним ЗМІ, але захист можливості ЗМІ на незалежне висвітлення подій є важливим пріоритетом, – наголосив політик.

«Ще раз наголошую, що я не маю жодного відношення до власності або до управління Прямим каналом. Але і я, і моя політична команда закликаємо всіх журналістів і політиків стати на захист свободи слова в Україні. Ми не дозволимо, щоб повернення до часів Януковича призвело до того, щоби здійснювався в такий спосіб тиск на журналістів», – сказав Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Спроба ДБР знайти порушення у справі моряків та Указі про контрнаступ є яскравим підтвердженням реваншу

Петро Порошенко прибув на допит у ДБР. Фото © Михайло Палінчак

Неприпустимо розцінювати дії верховного головнокомандувача щодо захисту територіальної цілісності країни в політичному контексті, – про це під час брифінгу заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Подивіться на перелік питань і справ, якими зараз намагається займатись ДБР по відношенню до нашої команди. По перше, це справа моряків – вивчення підстав для направлення в рамках звичайної ротації кораблів українських ВМС для того, щоб замінити кораблі в Азовському морі вздовж Маріупольського узбережжя, які забезпечують захист Маріуполя з моря, через українську Керченську протоку для деокупації Азовського моря і Керченської протоки.

По друге, це мій наказ, як головнокомандувача про контрнаступ в червні 2014 року, в наслідок якого було звільнено 2/3 окупованого Донбасу, і на сьогодні ДБР намагається знайти там порушення. Справа не в Порошенко, справа в тім, що це є яскраве підтвердження реваншу, який як ракова пухлина намагається розповсюджуватись в Україні», – зазначив п’ятий президент України.

Україна діяла законно при здійсненні ротації моряків на Азові, що підтверджено рішенням міжнародного трибуналу в Гамбурзі, – сказав Петро Порошенко.

«На сьогоднішній день намагаються робити слідчі дії за порушеною за заявою Портнова кримінальною справою. Коли прокуратура закрила цю справу на неї здійснили тиск, щоб порушити справу знову, щоб направити на експертизу. Почитайте уважно рішення трибуналу – це українська Керченська протока та Азовське море, наші моряки – герої, і ми не дамо поставити під сумнів право України на захист свого суверенітету. На нашому боці стоїть весь світ і міжнародне право», – зазначив лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

Петро Порошенко: Портнов передав матеріали «справи моряків» Росії

Брифінг Петра Порошенка. Фото © Олексій Петров

Державне бюро розслідувань загрожує національній безпеці України передаючи закриті матеріали слідства проросійським діячам, – про це під час брифінгу заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Матеріали «справи моряків», не зважаючи на таємницю слідства, були передані ДБР пану Портнову, який потім передав цю інформацію Російській Федерації, а конкретно постійному представнику РФ в ООН Василю Небензі. Агресор використав ці дані під час засідання Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку для атаки на позиції України. Тільки міжнародна солідарність, яка була сформована нашою командою, дозволила нам зруйнувати подібні плани Росії», – наголосив п’ятий президент України.

Нова влада має уважно слідкувати за інформаційною безпекою країни та протидіяти російській пропаганді, – зазначив Петро Порошенко.

«В той же час ми будемо робити рішучі кроки, які протидіють вторгненню в інформаційний простір України ресурсів засобів і інструментів впливу країни агресора. Я переконаний, що ДБР, СБУ, новій владі обов’язково треба приділяти увагу не ситуації з Прямим каналом, а захисту інформаційного простору України», – сказав лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

Автор