‎Зрада і перемога тижня‬. 27 травня – 2 червня

 

ЗРАДА

На 27-му окрузі у Дніпрі кандидатом до Верховної Ради зареєстрували російську сепаратистку Вікторію Шилову, єдину хто з України “поїхав на з’їзд нацистів у Санкт-Петербурзі”. Під час Революції Гідності вона захищала режим Януковича, під прикриттям МВС влаштовувала провокації біля барикад Євромайдану. Досі наполягає на нібито невинуватості бійців “Беркута” та їхній непричетності до масових розстрілів цивільних осіб у середмісті Києва.

На Полтавщині вандали скоїли серію руйнувань меморіалів учасникам АТО і Небесній сотні.

На Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова стався обвал твердих побутових відходів, внаслідок чого під завалами опинилося троє рятувальників. після ліквідації пожежі на території Грибовицького сміттєзвалища, рятувальники проводили огляд територій з метою виявлення можливих нових осередків вогню. Раптово стався обвал побутових відходів, під яким опинилися троє працівників ДСНС.

В Україні налічується 1 млн 787 тис. 19 переселенців.

Рада повернула на доопрацювання законопроекти про 35% квот на українські пісні для радіостанцій.

Компанія ТОВ “Укррослізинг”, яка належить структурам, підконтрольним російському “Внєшекономбанку”, звернулась до суду з вимогою стягнути з КП “Київський метрополітен” 1,959 млрд гривень за невиконання договору щодо закупівлі 100 вагонів для підприємства.

У Полтаві облили фарбою пам’ятник гетьману Мазепі.

ПЕРЕМОГА

Українська зброя перемогла на міжнародній виставці. Українська експозиція на XI Міжнародній виставці сил спеціального призначення SOFEX 2016 у Йорданії перемогла в номінації “Найкращий інноваційний стенд іноземної компанії”.

Колишній перший заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак передав у Національне антикорупційне бюро документи, що підтверджують незаконні виплати “Партією регіонів” готівки низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. За словами Тріпака, “Партія регіонів” витратила близько 2 млрд доларів на хабарі як колишнім, так і нинішнім високопоставленим чиновникам.

Україна та Іран домовилися про активізацію співпраці в усіх сферах

Служба безпеки України виявила близько 450 тисяч осіб, які незаконно претендували на соціальні виплати з держбюджету, де-факто проживаючи на тимчасово окупованих територіях. Фігурантам зазначених списків виплати припинили автоматично.

Україна побила рекорд з експорту зернових. Станом на 31 травня експорт зернових з України становить 36 млн 459 тис. тонн.

Порошенко підписав закон, що впроваджує систему ProZorro для держзакупівель в оборонній галузі.

Український Ан-178 блискуче проявив себе на авіашоу в Берліні

Рада ухвалила зміни до Конституції, що стосуються правосуддя.

Успішних вихідних! І до зустрічі – за тиждень.

Автор