Звернення до міністра оборони України щодо нагородження Анастасії Антонюк (Станко)

Шановний Степане Тимофійовичу!

Той, хто з паспортом громадянина України не хоче називати нашу Армію своєю – ворог. А той, хто ще й веде пропаганду такого ставлення до своєї Армії – тричі ворог, бо деморалізує не лише суспільство, а й саму Армію.

Наша Армія та інші силові структури сьогодні захищають нас насамперед тому, що відчувають від нас підтримку і повагу. Подяка особі, що з самого початку війни з агресором, прикриваючись свободою слова, робила й досі робить усе, щоб демотивувати суспільство та деморалізувати нашу Армію і правоохоронні органи, подяка особі, що разом із російськими пропагандистами знімала обличчя наших військових, позиції, загиблих, обурює і є неприпустимою.

1. Нагороджено людину, яка відверто сміється з цієї нагороди. А також глузливо вимагає ще якихось вибачень від МО.

2. Дискредитовано в очах військовослужбовців і суспільства цінність і значущість подяки від Міністра оборони.

3. Подяка суперечить підставам, описаним у положенні про відзначення. Всі три роки війни Станко робила все, щоб не відповідати цим підставам, але грамоту отримала.

4. Водночас левова частина військовослужбовців та чесних журналістів, що на передовій ризикують своїм життям, таких відзнак не отримували.

5. Публічно принижений Міністр оборони. В очах і суспільства і, найгірше, підлеглих. А також нас, тих, хто від самого початку підтримував віру в перемогу, поки такі, як Станко, поширювали паніку, негатив і підривали репутацію армії і правоохоронних органів держави.

6. Ця подяка заохочує недобросовісних осіб з числа медіа-спільноти продовжувати їхню діяльність, додає їм упевненості в безкарності їхніх дій, а також не лікує хвороби нашої журналістики, а загострює їх.

Тож наполегливо просимо Вас провести роз’яснювальні роботи з підлеглими, аби вони відповідально ставились до складання списків до нагороди чи подяки, і враховували всі обставини, а не виключно власні симпатії до окремих кандидатів на подяки чи нагороди.

З повагою, блогери, громадські діячі, волонтери, небайдужі громадяни.


Автор