Робоча поїздка Президента до Житомирської області (фото, відео) (оновлюється)

Вперше в історії ми маємо не паперові, а реальні гарантії нашої незалежності – Президент про українську армію

Дякую 50 головам ОТГ Житомирщини, які звернулися з вимогою продовження децентралізації як однієї з головних реформ у державі. Це не просто формальність. Це прояв командної роботи, потужної підтримки децентралізації на місцях.Ми з вами сьогодні бачимо, скільки таланту і енергії в наших громадах. Фактично, немає громади, де б не було людей, здатних зробити щось особливе, унікальне, конкурентоспроможне. Тут присутні люди, які люди, які змінюють Житомирщину і всю Україну. Разом ми зможемо зробити нашу державу успішною країною заможних і щасливих людей!

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 11. März 2019

 

Президент Петро Порошенко підкреслює, що саме завдяки реформам вдалося створити боєздатну та ефективну армію, яка є гарантом незалежності нашої держави. Про це Глава держави сказав на засіданні Ради регіонального розвитку у Житомирі. Він додав, що нині час, коли Україна обирає своє майбутнє.

«Дуже важливо, що зараз ми спираємось на потужний фундамент зведений протягом останніх п’яти років. Ми в рекордно стислий термін побудували українську армію. Не відновили, не модернізували, а побудували нову армію, яка тепер і зараз входить до числа десяти найкращих армій на континенті. Вже наші партнери по країнам-членам НАТО вчаться в української армії бойовому досвіду», – сказав Президент.

«А боєздатність української армії зростає щодня. Тижня не минає без повідомлень про отримання нею нової зброї, створеної на оборонних підприємствах України», – зазначив Глава держави.

«Армія звільнила дві третини Донбасу, армія зупинила ворога і міцно тримає оборону на східних рубежах держави. Вперше в історії ми маємо не паперові, а реальні гарантії нашої української незалежності. І ці гарантії в руках наших українських воїнів. Навчених, добре озброєних, вихованих на традиціях визвольної боротьби українців», – підкреслив Петро Порошенко.

Він подякував житомирянам за підтримку та допомогу, яку вони надавали та надають українським військовим частинам розташованим на Житомирщині, зокрема легендарній 95-ій окремій десантно-штурмовій бригаді.

«Знаю, що і 95-а, і 30-а окрема механізована бригада імені Костянтина Острозького і інші частини українського війська, користуються повагою і любов’ю житомирян і усіх українців. Вони заслужили цю повагу і любов», – зазначив Глава держави.

Президент подякував житомирянам за мужність і героїзм у захисті держави та вшанував пам’ять 217 загиблих героїв з Житомирщини, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

Джерело

 

Важливо захистити армію від політиканів, які паплюжать результати роботи всього оборонно-промислового комплексу – Президент

Президент Петро Порошенко наголосив на небезпеці спроб вдарити по українській армії з тилу. «Жоден причетний до розкрадання армії не буде мати індульгенції, не сховається за строком давності, бо зараз кров’ю заплатили українські воїни за це злочинне розкрадання», – заявив Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини.

«Силу нашої нової української армії нікому, жодному ворогу не здолати. Але, на жаль, зараз не припиняються спроби вдарити по нашій армії, по нашій обороні з тилу», – зазначив Президент.

«Напередодні виборів на армію і суспільство спрямований щільний обстріл з усіх гармат інформаційної війни. Снаряди для цього обстрілу охоче подають ті кандидати в Президенти, які нищили українську армію, розпродавали, які її роздягали, які знищили обороноздатність під час перебування на високих посадах», – сказав Президент.

Глава держави висловив сподівання, що тимчасова слідча комісія Верховної Ради України належно оцінить факти розкрадання та підриву обороноздатності, назве прізвища причетних до цього. «І ніяка «димова завіса» брехні не зможе її приховати. На фронті, особливо ті, хто був у 2104-2016 роках дуже добре знають як було воювати без танків, без броні, без бронежилетів, розгрузок, снайперської зброї, без тепловізорів, без систем радіо-електронної боротьби, без дронів, і без багато чого, що мало бути і що було знищено цими горе-політиканами», – додав він.

Президент звернувся до присутніх: «Поки армія тримає фронт, нам з вами – захистити армію з тилу, прикрити від політиканів, які паплюжать результати роботи всього оборонно-промислового комплексу».

«А ще, аж ніяк не менш важливо захистити армію від ділків та їхніх партнерів на державних посадах, які розкрадають кошти військового бюджету. Ще раз наголошую – ані прізвища, ані посади, ані знайомства, ніщо не прикриє тих, хто незаконно збагачується коштом армії», – підсумував Глава держави.

Джерело

 

Створення високоточної ракетної зброї підвищеного радіусу дії зміцнить армію та збільшить гарантії безпеки українців – Президент

Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини наголосив на важливості розвитку української ракетної галузі особливо в умовах нових загроз з боку країни-агресора.

«Тут, на Батьківщині Сергія Корольова (вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор – ред.), я хочу нагадати, що Україна багата досвідом в ракетобудуванні. Насправді ми про нього згадали п’ять років тому. І ви вже чули результати цих випробувань, які проведені нами зараз», – сказав Президент.

Він нагадав, що Україна дотримувалася певних обмежень, які накладав Договір про ракети середньої та меншої дальності, що діяв з часів СРСР. «Тепер Росія, послідовно створюючи нові і нові загрози для європейської безпеки зруйнувала, знищила цей договір», – наголосив Президент та підкреслив, що «висновки з нової ситуації роблять усі наші партнери».

«США юридично вийшли з цього договору. Зробили висновки і ми. Нашим конструкторським бюро, нашій промисловості тепер не зв’язують руки жодні обмеження дальності польоту ракет», – підкреслив Петро Порошенко.

«Значить на порядку денному питання про створення високоточної ракетної зброї підвищеного радіусу дії, яка здатна вражати цілі далеко в тилу противника. Ми ще більше зміцнимо нашу армію, ми збільшимо гарантію безпеки кожного українця», – наголосив Президент.

«Ці належні гарантії безпеки є необхідною умовою для реалізації нашої мети – перетворити Україну в велику країну щасливих, заможних і вільних людей. І ми йдемо до цієї мети своїм шляхом», – сказав Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент на Житомирщині: Конкретні результати децентралізації – це наша відповідь критикам

 

Надзвичайно приємно сьогодні на Житомирщині поспілкуватися з представниками територіальних громад

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 11. März 2019

 

Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини запевнив, що продовжить програму децентралізації, яку ініціював у 2014 році.

Глава держави подякував громадянам за підтримку децентралізації, яка передбачає передачу прав, повноважень, грошей і відповідальності територіальним громадам. «Влада, повноваження, гроші і відповідальність. Бо відповідальність без ресурсів – це обман. Тому разом з відповідальністю ми передали на місця фінансовий ресурс. Це чесно і справедливо. Тепер у зведеному бюджеті держави частка державного бюджету – 49%. Це вперше за всі часи існування України. На все – на зовнішню політику, на армію, на будь-які інші витрати 49%. І 51%, враховуючи субсидії і субвенції, місцевим бюджетам», – зауважив Глава держави.

«Що це означає для громад? Ми раз і назавжди відмовилися від позиції, коли тільки в Києві знають, що потрібно територіальній громаді. Ми не диктуємо, скільки і на який проект коштів має витрачати громада. Ще недавно, хочу нагадати кожному з вас, було саме так. І посланці з торбами не виходили з київських кабінетів на Печерську. А сьогодні те, що заробили – те ваше, з центрального бюджету передають кошти на вашу підтримку», – додав він. За його словами, в 2013 році кошти державного фонду, які спрямовувалися на підтримку місцевих бюджетів складали 500 млн грн., а в 2018 році –33,5 млрд. «В 67 разів збільшена державна підтримка громад», – зауважив він.

Президент зазначив, що під час регіональних поїздок бачить, що громади зараз здатні самі приймати рішення, вирішувати гарячі питання і нести за них відповідальність. «Громади нарешті бачать ту перспективу, яка є, створюють стратегії розвитку. І ці стратегічні питання і напрямки беруться не зі стелі, вони формуються у жвавому обговоренні громади, в діалозі, де кожен громадян і член громади має свій голос. Я це підтримую. Моя порада – не бійтеся ставити перед собою великі цілі. Так як це роблю я. Добивайтеся неможливого, щоб отримати бажане», – зауважив Петро Порошенко. Він наголосив, що мета децентралізації – наблизити владу і громадянина.

Президент зауважив, що на Житомирщині чи не першими зрозуміли ідею децентралізації і взялися реалізовувати. Петро Порошенко подякував присутнім людям, які кардинально змінюють Житомирщину: «Ви змінюєте не лише свою громаду, не лише Житомирщину. Ви, разом зі мною, змінюєте всю Україну». Президент відзначив, що зміни мають стати неворітними і застеріг від загрози зупинення децентралізації.

«Чому децентралізація так важлива і чому про неї я кажу зараз? Куди ми хочемо прийти завдяки децентралізації? Якщо коротко і щоб було зрозуміло кожному, децентралізація – це країна без периферії. Не має периферії, так як і в будь-якій європейській країні, і доля кожного села, селища, містечка, міста обласного підпорядкування аж ніяк не менш важлива, ніж доля Києва, Львова, Харова, Одеси чи Дніпра. Це країна вільних, заможних і щасливих людей, де б вони не жили», – впевнений Глава держави.

Президент зауважив, що нині, коли є позитиві результати, то здається, що все просто. «Але 25 років в незалежній Україні такого нічого не було. Що, до нас уряди не знали проблеми, їм вони були не відомі? Знали. Чому ж нічого не робили, чому зберігали старий, ще від часів радянського держплану порядок? … В них була інша мета, щоб саме вони розподіляли ці гроші. Гроші розподіляли, а відповідальність не несли», – наголосив Глава держави.

«Не думайте, що це сподобалося тим, хто сидів на потоках. Коли наша команда тільки починала процес децентралізації, ми взяли на себе весь шквал критики… Сьогодні у нас вже є конкретні результати. І ці результати і є наша відповідь критикам, як нічого іншого не можуть зробити як ходити по олігархічним каналам і поливати нас брудом. А найголовніше – це наша відповідь на сподівання людей», – додав Петро Порошенко.

Президент зауважив, що спочатку були проблеми з децентралізацією, однак громади з допомогою Президента і Уряду долали їх. «Пам’ятаю перші кроки, коли дуже важко було знайти першопроходців, казали: а навіщо мені це потрібно. Зараз вже ці питання не задають», – зазначив Глава держави. Він зауважив, що з’явилися перші приклади, коли громади побачили, що центр виконує свої зобов’язання і що на рахунках у територіальних громад з’являється більше грошей.

Джерело

 

Ви нерушимою стіною стоїте на захисті незалежності нашої держави – Глава держави вручив державні нагороди десантникам 95-ї бригади

Сьогодні наша армія змінюється не лише за рахунок забезпечення новими зразками озброєння та військової техніки. Ми змінили ставлення до українського воїна. Ми бачимо в його особі не просто «живу силу», а й особистість, яку треба мотивувати, соціально захистити разом з родиною.Зараз по всій країні, одночасно в різних областях та на різних будівельних майданчиках, триває реалізація масштабного і дуже потрібного нашим воїнам проекту – будівництва 184 гуртожитків. Процес виконання цієї програми перебуває на моєму особистому контролі.Щира подяка воїнам-десантникам 95 окремої десантно-штурмової бригади, до яких я сьогодні радий завітати, і всьому особовому складу Десантно-штурмових військ ЗСУ! Слава нашим воїнам і Слава Україні!

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 11. März 2019

 

Під робочої поїздки на Житомирщину Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко відвідав 95 окрему десантно-штурмову бригаду. Глава держави вручив державні нагороди військовослужбовцям за особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддані дії та зразкове виконання військового обов’язку.

«Я хочу сказати вам як Президент і як Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України я пишаюся українським військом, пишаюся такими воїнами як ви. Дуже небагато в світі армій, які мають такі вміння, такий досвід і таку здатність перемагати в найскладніших умовах. Дякую вам за служіння Україні, за мужність і самовідданість», – сказав Президент українським десантникам.

Глава держави нагадав героїчний шлях бригади в ході боїв проти російського агресора та найманців Кремля на сході України. «Ви робили все не шкодуючи власного життя заради свободи, суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави», – сказав Петро Порошенко та згадав унікальний військовий рейд 95-ї бригади тилами ворога, який дозволив не лише звільнити українську територію, а й вивести інші українські підрозділи, які були у ворожому оточенні.

«Важко собі уявити 470 кілометрів, в тому числі 170 по тилах противника. Прорив лінії оборони російських військ, визволення десятків міст, сіл і селищ, виведення з ворожого оточення своїх бойових побратимів. Кожен кілометр на цьому шляху – це кілометр слави українського війська, неймовірна хоробрість і блискуче виконання завдань командування. Честь і слава безстрашним героям, який здійснили цей рейд», – сказав Верховний Головнокомандувач Збройних Сил та нагадав, що «завдяки мужності і героїзму українських воїнів, зокрема й воїнів-десантників, було звільнено дві третини українського Донбасу».

«Від імені українського народу як Президент і Верховний Головнокомандувач ЗСУ висловлюю щиру подяку воїнам-десантникам 95-ї одшб, всьому особовому складу десантно-штурмових військ ЗСУ. Це ви нерушимою стіною стоїте на захисті свободи і незалежності нашої держави. Завдяки вам, завдяки нашій армії український народ може працювати і змінювати країну – велику, авторитетну країну вільних, заможних і щасливих людей», – сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що багато героїв – десантників відали своє життя, захищаючи рідну землю. Присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Глава держави відзначив державними нагородами 15 військовослужбовців бригади. Зокрема, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено лейтенанта Владислава Колодинського та капітана Андрія Крисюка.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримали прапорщики Сергій Данилівський та Сергій Нікітін, старшини Віктор Мельнийчук та Борис Харчук, молодший сержант Віктор Недашківський, старші сержанти Владислав Пічман, Сергій Романюк і Дмитро Ткачук.

Медаллю «За військову службу Україні» відзначено солдата Олега Гаврилюка, старших солдатів Сергія Коцара, Дениса Складанного, Юрія Шевченка та старшину Артура Охрименка.

Джерело

 

Нам потрібна високоточна ракетна зброя, здатна вражати цілі далеко в тилу ворога – Президент поставив завдання конструкторам і оборонній промисловості

Вітаю славетну 95 окрему десантно-штурмову бригаду! Як Верховний Головнокомандувач пишаюся українським військом! Бо небагато у світі армій, які мають такі вміння, досвід, здатність перемагати у найважчих умовах. Дякую вам за служіння Україні та самовідданість, дорогі воїни!

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 11. März 2019

 

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна вже має успіхи у зміцненні обороноздатності і поставив завдання оборонній промисловості працювати над створенням високоточних ракет.

«Нам не треба соромитись говорити про наші успіхи і про перспективи у зміцненні обороноздатності української армії, Української держави. Хочу щоб всі, від солдата до Верховного Головнокомандувача бачили цілі, стратегію, стратегічну мету наших перетворень», – сказав Петро Порошенко під час відвідування 95 окремої десантно-штурмової бригади на Житомирщині.

«Ваша бригада розташована на Житомирщині, на Батьківщині Сергія Корольова. Звідси з Житомирщини родом українське ракетобудування. Ми згадали про нього п’ять років тому. І вже дещо з його останніх розробок нарешті втілюється в життя», – зауважив Президент.

Глава держави зазначив: «Але донедавна ми були зобов’язані дотримуватися різних обмежень, у зв’язку з дією Договору про обмеження ракет середньої і меншої дальності. А зараза ми є свідками того, що Росія зруйнувала цей Договір. Всі, в тому числі і наші партнери, роблять з необхідні висновки».

«Ставимо завдання зараз конструкторським бюро і оборонній промисловості: нам потрібна високоточна ракетна зброя підвищеного радіусу дії, здатна у відповідь на агресію вражати цілі далеко в тилу ворога», – заявив Глава держави.

Він зауважив, що сьогодні українська армія змінюється за рахунок забезпечення новими зразками озброєння та військової техніки.

Джерело

 

Бажаю, щоб тут панувало щастя і гордість за Україну – Президент оглянув приміщення нового гуртожитку для контрактників 95-ї бригади

У рамках робочої поїздки до Житомирської області Президент Петро Порошенко відвідав місце дислокації 95 окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України. У військовому містечку в Житомирі Глава держави ознайомився з виконанням заходів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів бригади у 2018 році.

Зокрема, було проведено заходи з будівництва, реконструкції та капітального ремонту на 14 військових об’єктах, в тому числі: будівництво чотирьох гуртожитків поліпшеного планування; капітальний ремонт їдальні та котельні; улаштування благоустрою військового містечка, відновлення інженерних мереж (тепло-, електро-, водопостачання та водовідведення, будівництво трансформаторної підстанції). Станом на сьогодні будівельні роботи на об’єктах завершено, чотири гуртожитки поліпшеного планування готові до заселення.

Петро Порошенко оглянув приміщення одного з чотирьох нових гуртожитків та поспілкувався із військовослужбовцями, які будуть в них жити. Також Президент відвідав їдальню та скуштував обід разом з військовими.

Під час спілкування з десантниками Президент зазначив, що сьогодні важливий для бригади день, адже реалізовується програма Глави держави із забезпечення контрактників житлом і вводяться в експлуатацію перші гуртожитки саме для десантно-штурмових військ. Він нагадав, що програма реалізовується, в тому числі на кошти, які були вкрадені попередньою владою, а нинішнім керівництвом ГПУ конфісковані до бюджету.

«В якості першого пріоритету я сказав, що ми будемо будувати завод по виробництву боєприпасів, будувати найсучасніші зразки озброєння, в тому числі і для десантно-штурмових військ. І запустимо програму побудови для 23 тисяч контрактників 184 гуртожитків. І сьогодні перша черга вводиться в експлуатацію. Сподіваюся, що більшість із вас будуть мати можливість оселитися у комфортабельні кімнати», – сказав Петро Порошенко.

«Я бажаю, щоб тут панувало щастя, гордість за Україну. Великий патріотизм – те, чим завжди відрізнялися і відрізняються воїни десантно-штурмових військ», – додав він.

Глава держави також висловив переконання, що необхідно підвищити рівень забезпечення житлом, в тому числі у Житомирі воїнів-десантників.

Петро Порошенко подякував військовим за службу і побажав мирного неба. Водночас він підкреслив, що мир має базуватись на національних інтересах держави. «Українські воїни, український Президент та український народ ніколи ні перед ким на коліна не ставали і не стануть. І наша армія дає мені тверде переконання, що перемога врешті-решт буде за нами, дякуючи таким воїнам, як ви», – сказав Президент.

Петро Порошенко разом із військовими за традицією, перш, ніж зайти до гуртожитку, запустили до приміщення кота. Президент та військовослужбовці оглянули приміщення нового гуртожитку та ознайомилися з умовами проживання. Глава держави поцікавився в яких умовах контрактники проживали до цього і чи задоволені вони новою оселею.

Президент відзначив, що і реалізація програми із будівництва житла, і реформа у системі харчування військових, і багато інших змін у Збройних Силах стали можливими завдяки зусиллям Міністра оборони, керівництва Генерального штабу та команди волонтерів.

Також Глава держави вручив нагороди за особисті заслуги у зміцненні обороноздатності Української держави, зразкове виконання службового обов’язку. Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня відзначено інженера відділу Центру забезпечення службової діяльності Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України Сергія Косенка, начальника групи відділу Центру забезпечення службової діяльності Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України Павла Мельникова, спеціаліста державного підприємства Міністерства оборони України «Центральний проектний інститут» Олександра Погребиського.

Орден княгині Ольги ІІІ ступеня отримала спеціаліст державного підприємства Міністерства оборони України «Центральний проектний інститут» Дарина Недозим.

Джерело

 

Автор