Уряд підтримав проект протокольного рішення щодо передачі катерів типу «Айленд» Міноборони

Про це йшлося сьогодні, 12 вересня, під час засідання Уряду України.

— Прошу підтримати проект протокольного рішення Уряду щодо схвалення підписання домовленості стосовно передачі двох катерів типу «Айленд» для потреб Міністерства оборони України та оплати супутніх послуг. Хотів би, щоб ми прийняли його в цілому, в межах фінансування Збройних Сил України, але одразу в цілому, — зазначив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

Джерело

 

 

Додатково:

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 12 вересня проголосував за підписання домовленості із США про передачу американських катерів класу «Айленд» Україні.

Таким чином, уряд на прохання Міністерства оборони надав дозвіл на підписання домовленості із США та доручив здійснити всі подальші дії для отримання катерів. Це – безпосередньо підписання угоди українською стороною (американці вже її підписали), оплата супутних витрат та підписання контрактів на поставку обладнання та відновлення технічної готовності катерів.

Це було однією із ключових бюрократичних перепон, які не дозволяли Україні отримати в подарунок військові катери від США, оплативши лише їхнє транспортування і супутні витрати.

 

Автор