Божа роса та сеанс наївності…

Mason Lemberg

Прочитав вчора поста про те, як “ми, журналісти телевізійної служби новин на каналі 1+1, дізналися, що дружина медведчука буде брати участь в якомусь гівношоу, а ми проти цього заперечуємо”… і аж просльозився.

І, як правильно зауважили багато людей, чи можна тепер зробити так, щоб ви, журналісти телевізійної служби новин на каналі 1+1, дізналися, що на вашому каналі працює маріонетка портнова – дубінський, і висловили аналогічний протест?

Чи можна тепер зробити так, щоб ви, журналісти телевізійної служби новин на каналі 1+1, дізналися, що власник телеканалу пограбував державу під час війни і вкладників Приватбанку на мільярди доларів, і висловили аналогічний протест?

Чи можна тепер зробити так, щоб ви, журналісти телевізійної служби новин на каналі 1+1, дізналися, що журналісти телевізійної служби новин відверто брешуть, маніпулюють і працюють по темникам, і висловили аналогічний протест?

Чи можна тепер зробити так, щоб ви, журналісти телевізійної служби новин на каналі 1+1, дізналися, що сюжети телевізійної служби новин відверто заангажовані на користь пані тимошенко та пана шевченка, і висловили протест проти втручання власника в редакційну політику?

Саме це і є головне, бо саме ці речі впливають на майбутнє України, а не махання дупою дружини медведчука. Хоч я і підтримую цю заяву і теж вважаю, що не місце їй в ефірах українських телеканалів. Але не махання дупою є загрозою державності.

Саме тому я сприймаю подібні заяви як чергову і безуспішну спробу відмити руки від лайна, після того як стрибнув туди з головою.


Богдан Карпенко

Журналісти ТСН рішуче виступили проти дружини кумапутіна на “плюсах”.

Ці ж журналісти ТСН рішуче НЕ виступають проти розкрутки на “плюсах” однієї косатої кандидатки від кумапутіна, яку тепер підтримує власник ТСН.

Друзі, ось ці танці з протестами – чергова циркова вистава. Журналісти ТСН давно працюють синхронно з медійкою кумапутіна, і нічого їх ніде не свербить, і від Дубінського з Портновим не свербить. Просто, враховуючи вражаючу кількість зашкварів журналістів ТСН останнім часом, у “плюсів” виникла потреба зробити видимість, що цей канал хоча б частково проукраїнський, бо багато людей почало прозрівати, що цей канал, насправді, називається “Малоросія-ТV”.


Віталій Гайдукевич

Божа роса та сеанс наївності…

Тут вечір захоплення письмовим протестом. Все так чинно та схоже на демократію – “ми маємо висловити свою точку зору…”, а там, мовляв, керівництво високе почує-не почує – діло 15-те. Галочку можна ставити – “ми були проти…”. Щоб з того приводу сказав Станіславський, важко сказати, а от інший класик схожу ситуацію коментував…

“Любят русские люди бунтовать!
Встанут на колени перед барским домом и стоят подлецы!
И ведь знают, что бунтуют и всё равно стоят!”
© М. Е. Салтыков-Щедрин

Чому так? Принципи ж – це не одноразова серветка. Тут красимо, там рибу загортаємо – не працює.
Але чи пам’ятає широкий загал відкриті листи через сюжети, підписані неіснуючими людьми?
А де були “ми проти”, коли почала запроваджуватися в українському телепросторі доктрина “новини для Барбоса”?
А що робили принципові, коли Тимошенко наполегливо “просила” не критикувати її уряд? Так, це було в часи “всьо пропало” (за що також прилетіло від того керівництва, до котрого апелюють зараз).
А чому не було спалаху “ми проти” в часи розквіту Януковича? Так-так, в ті часи, коли ця команда не зробила жодного кусючого розслідування про Межигір’я, ніхто не нишпорив за родинами Старшого і Молодшого, не відстежував наслідки переляку оленів у Сухолуччі… Чому?
Тому, що одного разу публічне “перепрошую” (в часи Помаранчевої, за темники) зіграло роль індульгенції – гріхи викуплені, можна грішити наново?
А ті, хто не згоден, збирав речі і міняв ефірну дислокацію.

Хтось скаже – наговорюєш. Ні, бо бачив зсередини, що таке “колектив проти”. Це коли медіа-менеджер краде канал у власника, і три десятки людей, що реально проти, ідуть ва-банк – відкрито, публічно, перед лицем тітуханів і без перспектив роботи. От це був протест…

А, і ще. Оцініть красу гри. Буде широке обурення, що кума Путіна в шоу, – чудово! Скандал – це краща реклама. Змусить широкий розголос ветувати учасницю – “бачте, які ми демократи” + той самий скандал, який краща реклама. В цю пастку мимоволі потрапили усі, хто лайкав, шерив, коментив. Так, я знаю – я теж, свідомо.

Немає в цій історії нічого про стандарти професії. Є біг по комфортному колу, який влаштовує всіх фігурантів. Індульгенції в асортименті, тому…

Дорогая передача!
Во субботу, чуть не плача,
Вся Канатчикова дача
К телевизору рвалась.
Вместо чтоб поесть, помыться,
Там это, уколоться и забыться,
Вся безумная больница
У экранов собралась. ©


Антон Швец

Мои источники сообщают, что включение Оксаны Марченко в «Танцы со звездами» – это одно из требований МВФ.

Генеральный директор 1+1 медиа Александр Ткаченко заявил, что для того чтобы убрать Марченко недостаточно полномочий.

Юрий Луценко уже заявил, что возьмет отбор лучшей пары из 14-ти танцующих пар под свой личный контроль.

Назар Холодницкий заявил, что Оксана Марченко держит марку, а не наматывает сопли на кулак, как некоторые детективы.


Александр Деркач

“Ми нє можем уволіцца, нєсмотря на расхождєніє мнєній с руководцтвом канала, потому что вмєсто нас на наши мєста прідут другіє, коториє будут єщьо хуже, да і дєлать ми нічєго другого нє умєєм, поетому, уважаємиє зрітєлі, просім нас панять і прасціть, но ми всьо-равно будєм бороцца внутрі сєбя каждий дєнь. каждий час. каждую мінуту і ночью, і дньом, і в виходниє, і в будні”.  ©

Автор