Економ-тиждень. 18 – 24 липня 2018 року

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 18 – 24 липня 2018 рр.

АКТИВ. Державне підприємство “Антонов” підписало генеральну угоду щодо взаємодії у виробництві модернізованих літаків Ан-148, Ан-158, Ан-178 із Aviall Services Inc., що є підрозділом компанії Boeing.

ПАСИВ. Європейський союз ввів тарифні квоти стосовно 11 видів української металопродукції, а саме: гарячекатані листи та смуги, холоднокатанні листи, нержавіюча арматура і легкі секції, труби для газопроводів та інше. Крім того, стосовно ще 17 видів продукції триває розслідування.

АКТИВ. Кабінет міністрів України на засіданні спростив доступ до телекомунікаційних мереж для бізнесу. Оператори зв’язку зможуть швидше поширювати широкосмуговий доступ в інтернет по всій Україні.

ПАСИВ. Переможця торгів з днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів було обрано з порушеннями законів “Про державні закупівлі” та “Про захист економічної конкуренції”. Внаслідок таких дій державі завдано збитків на суму понад 247 млн гривень. Господарський суд міста Києва своїм рішенням визнав недійсним договір між Адміністрацією морських портів України (АМПУ) та ТОВ “Техморгідрострой Миколаїв на суму 712 млн гривень.

АКТИВ. Починаючи з 2014 року Канада оголосила про реалізацію в Україні понад 60 проектів на суму понад 400 млн канадських доларів.

АКТИВ. Державний концерн “Укроборонпром” інформує про налагодження серійного виробництва реактивного піхотного вогнемету РПВ-16.

АКТИВ. Акціонерне товариство “ДніпроАзот” відновило виробництво хлору, випуск першої продукції невдовзі очікується.

АКТИВ. Сполучені Штати Америки закупили у нашої держави більше 15 тисяч автоматів, а також 790 гранатометів і таким чином зберегли за собою лідерство по закупкам стрілецької зброї в України третій рік поспіль.

АКТИВ. Промислове виробництво в Україні у І півріччі 2018 року зросло на 2,5%.

АКТИВ. Співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) у Київській області виявили та вилучили алкогольний фальсифікат на суму понад 10 млн гривень.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор