Президент України привітав з Днем Військово-Морських Сил ЗСУ

Шановні військові моряки України!

Дорогі ветерани!

Вітаю вас із професійним святом захисників морських кордонів України – Днем Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Сьогодні ви відроджуєте наші Військово-Морські Сили та гідно долаєте складний та болючий етап своєї історії. Ціную вашу мужність і витримку.

Ви побачили на власному гіркому досвіді, чого варте так зване «морське братерство» російського чорноморського флоту. Переконалися в лицемірстві та підступності тих, хто заявляв про «дружбу народів, традиції та честь», а потім, злодійкувато сховавши знаки розрізнення, виконував злочинні накази, викрадав наших офіцерів, блокував військові частини та по-піратськи вдирався на наші кораблі.

Але ви вистояли у протистоянні з ворогом і тепер нарощуєте. свій бойовий потенціал, формуючи нові військові частини, будуючи сучасну берегову інфраструктуру, отримуючи на озброєння новий корабельний склад i техніку та повертаючи із забуття наші національні історичні традиції.

Залишаючись вірними своєму народові та державі, ви продовжуєте виявляти військову доблесть у боях з російським агресором на Сході України.

У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю воїнів, які віддали своє життя за мирне майбутнє України. Вічна їм слава!

Від імені Українського народу щиро дякую усьому особовому складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України за відданість військовому обов’язку, мужність та героїзм.

Вірю, що спільними зусиллями ми відродимо та примножимо морську славу України, а Державний Прапор на наших кораблях знову замайорить у бухтах українського Севастополя.

Бажаю усім нам рішучості та наполегливості на шляху до нашої великої перемоги.

Слава Військово-Морським Силам Збройних Сил України!

Слава Україні!

Петро ПОРОШЕНКО

Джерело