Хороші новини. 27 червня 2018 року

Алла Комарова

Доброго дня, мої маленькі шанувальники гарних новин від РадіоТисячіМазеп! Із вами чергова підбірка позитиву за середу, 27 червня. Буде багато смачного та іноваційного  😉

Німецька компанія інвестувала 2 млн євро в дослідну станцію на Черкащині, де розроблятимуть нові сорти пшениці для Європи.

В Україні створюватимуть сорти пшениці для ЄвропиСьогодні, 26 червня відбулося офіційне відкриття …

Gepostet von Журнал Agroexpert am Dienstag, 26. Juni 2018

 

Протягом січня-квітня 2018 року експорт з України до Британії зріс на 16% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Промислове виробництво на Львівщині зросло на 5%. Найбільше зростання показали підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (на 16,1%), та машинобудування (на 11,1%).

Одноразова зубна щітка від української компанії Effa увійшла до п’ятірки кращих стартапів світу в сфері клімату на конкурсі в Німеччині. Зубні щітки Effa, прості у використанні, мають низьку вартість та стильний зовнішній вигляд. Вони стануть у нагоді тим, хто багато подорожує та не шкодить довкіллю.

Українці створили безпілотник, здатний добу перебувати в повітрі. Команда українських розробників Space Cossacks підготувала власний проект нестандартного безпілотника для конкурсу Act In Space Європейської Космічної Агенції. Розробка є гібридною платформою, що не потребує пілота. У апараті поєднано характеристики квадрокоптера й аеростата. За твердженням розробників, таке поєднання має забезпечувати тривалу і стабільну відео- фотозйомку з повітря.

 

Володимир Рафеєнко став переможцем чеської премії «Visegrad Eastern Literary Partnership Award» з романом «Долгота дней».

Last week VEaPLA jury took place (members of jury: http://veapla.eu/visegrad-literary-award/2018-cz/veapla-jury/) to…

Gepostet von Visegrad Eastern Partnership Literary Award am Dienstag, 26. Juni 2018

 

У 2018 році круїзна компанія Viking River Cruises планує знову відновити роботу пасажирського теплохода «Вікінг Синеус», який буде здійснювати рейси по Дніпру та Чорному морю на маршруті Київ – Одеса (Україна). В ході круїзу, тривалістю 11 днів, передбачена 3-денна стоянка в Києві, заходи Кременчук, Дніпро (Дніпропетровськ), Запоріжжя, Херсон, а також 4-денна стоянка в Одесі.

Viking River Cruises заявила о возобновлении круизов по Днепру и Черному морю с 2018 годаВ 2018 году круизная компания…

Gepostet von Международный журнал "Судоходство" – International magazine "Shipping" am Mittwoch, 27. Juni 2018

 

Українські виробники збільшили експорт морозива на 23%.

Угорський лоу-кост Wizz Air відкриє три нові напрямки з Києва та один з Харкова, а також збільшить частоту польотів за сімома популярними маршрутами. Літаки Wizz Air будуть літати з Києва до Лісабона, Таллінна та Берліна, а з Харкова – в Катовіце.

Зарплата українців зросла в травні на 14%.

У французькій компанії Alstom розробляють проект з виробництва електровозів для України і Грузії з загальним ринком в 350 локомотивів до 2025 року, з яких 305 – для України.

Автор