Уряд ухвалив Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу до 2028 року

Сьогодні, 20 червня, Уряд схвалив Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України до 2028 року.

Головною метою Стратегії є трансформація оборонно-промислового комплексу України, посилення його спроможності щодо повного та якісного задоволення потреб Збройних Сил України, реагування на внутрішні та зовнішні виклики, а також створення умов для виробництва конкурентоспроможних на світовому ринку озброєнь і військової техніки.

Документ систематизує всі середньострокові реформи, які вже здійснюються в рамках державних цільових програм, із довгостроковими пріоритетами державної військово-промислової політики. Стратегія дає старт другому етапу реформи оборонно-промислового комплексу України. Крім того, Стратегія визначає шляхи розвитку промислових спроможностей на довгострокову перспективу.

«Перетворення в рамках Стратегії мають стати більш ґрунтовними і полягають у фундаментальних зрушеннях в управлінні державною власністю, переформатуванні роботи багатьох суб’єктів промисловості, адаптації їх до європейських норм та принципів роботи», – пояснив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Юрій Бровченко.

Стратегія розрахована на десятирічний період з переглядом основних напрямів її реалізації у 2023 році або у разі істотних змін умов функціонування економіки та зміни стратегічних пріоритетів загальнодержавної політики.

Джерело

 

«Доходів від боротьби з контрабандою і корупцією вистачило б на 5 дивізіонів протиповітряної оборони», – Степан Полторак

Таке переконання сьогодні, 20 червня висловив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час засідання Кабінету Міністрів України.

– Дохід від боротьби з корупцією і контрабандою становить 4 млрд доларів, що вистачило б на 5 дивізіонів системи протиповітряної оборони, що дозволило б нам повністю “закрити” кордон з Росією, – підкреслив глава вітчизняного оборонного відомства.

Джерело