Зради і перемоги тижня. 27 квітня – 3 травня 2018 року

Цього разу із запізненням, вибачте, зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 27 квітня – 3 травня 2018 рр.

ЗРАДА

Комітет виборців України повідомив, що у 2017 році 92 народні депутати-мільйонери отримали від держави компенсацію на оплату житла або винайм готельного номеру. Зокрема, найбільший відсоток депутатів-мільйонерів, які отримали компенсацію, у групи “Відродження” – 33% (8 депутатів із загалом 24). Також 13 депутатів у квітні 2018 р. жодного разу не проголосували. Лідери-прогульники – Євген Мураєв і Дмитро Ярош.

Біля 705 українських туристів на дві доби “застрягли” в аеропорту Шарм-ель-Шейха. Аеропорт Львова не мав можливості прийняти літак, замовлений туркомпанією у авіакомпанії EGYPTAIR, тому довелося замовляти літак з України.

Церковне начальство Української православної церкви Московського патріархату просить вірян надсилати листи до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням не надавати Томос про автокефалію Українській православній церкві.

У Києві побили народного депутата Мустафу Найєма. Найєм рухався власним автомобілем у напрямку Бессарабської площі. На дорозі його підрізав Мercedes, через що почалася сварка. У цей момент до них під’їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один із незнайомців вдарив нардепа в щелепу. Зловмисники з місця події зникли. Для розшуку автомобілів правоохоронці ввели план “Перехоплення”. Трьох зловмисників затримали. Чоловіка, який вдарив нардепа Найєма, ще розшукують. Найєма забрали “швидкою” до лікарні.

Зараз в Україні немає можливості для прийняття рішення про підвищення мінімальної заробітної плати. Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Американське видання The New York Times повідомило, що в Україні заморозили розслідування чотирьох справ, пов’язаних із екс-главою виборчої кампанії Дональда Трампа Полом Манафортом. Так, українські посадовці не хочуть образити президента США, втративши фінансову підтримку і постачання американської зброї. Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що спеціальний прокурор Федерального бюро розслідувань (ФБР) Роберт Мюллер не звертався до ГПУ по допомогу.

У Балаклеї Харківської області 3 травня сталося загоряння після планового підриву боєприпасів. Поліція обмежила в’їзд до міста. Прокуратура порушила справу про недбале ставлення до військової служби.

ПЕРЕМОГА

На полігоні на узбережжі Азовського моря відбулися найбільші у 2018 році тактико-спеціальні навчання з залученням артилерії, авіації і броньованої та колісної техніки. У тактико-спеціальних тренуваннях взяли участь понад 500 військовослужбовців та близько 200 одиниць різноманітної техніки.

Фізичні особи-підприємці, які досягли пенсійного віку звільняються від сплати єдиного соціального внеску. Про це йдеться в рішенні Верховного Суду України, опублікованому на сайті відомства.

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією та прокуратурою заблокували у Києві ретрансляцію російських пропагандистських телевізійних каналів. Спецслужби встановили, що на території одного з торговельних центрів Святошинського району Києва під виглядом надання послуг офіційних ТБ-провайдерів діяв підпільний телекомцентр.

Президент України Петро Порошенко заявив про зміну формату антитерористичної операції на операцію Об’єднаних сил на Донбасі. За його словами, керівництво силами й засобами ЗСУ покладатиметься на командувача Об’єднаних сил.

Сполучені Штати Америки підтвердили інформацію про доставку в Україну протитанкових ракетних комплексів Javelin. Сенатор США Роберт Портман повідомив, що крім Javelin, Вашингтон надасть Збройним силам України снайперські комплекси.

Україна не буде більше брати участь у координаційних органах Співдружності незалежних держав(СНД). Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході засідання Ради національної безпеки та оборони України.

Прокуратура Одеської області 27 квітня скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього заступника Одеського міського голови, яку підозрюють у службовій недбалості, що призвела до загибелі дітей в таборі “Вікторія”. Йдеться про Зінаїду Цвірінько.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор