Завершуючи тему зустрічі Президента з блогерами

Богдан Карпенко
  1. Неможливо провести зустріч з блогерами так, аби вся спільнота залишилась задоволеною. Навіть, якщо запросити не 16-ть, а 100 чоловік, буде невдоволення, бо хтось не встигне задати питання, а комусь не сподобається, що його перевіряє охорона, комусь не сподобається, що зустріч тривала мало часу, хтось вважатиме, що і ці 100 мали би мати інший склад тощо. Тобто, невдоволення – прогнозоване, навіть у колі однодумців.
  2. Цілком зрозуміло, що деяка частина відомих журналістів палатиме від подібної зустрічі блогерів – дані журналісти відчувають конкуренцію, вони розуміють, що їх так звана “монополія на правду” рушиться, і діють єдиним зрозумілим для них шляхом захисту – намагаються максимально дискредитувати конкурентів. Якби журналісти доводили, що вони кращі – це би викликало повагу, а ось жбурляння лайном вчергове виключно збільшує аудиторію блогерів, за що окреме спасибі.
  3. Цілком зрозуміло, що постійні хейтери Президента будуть максимально дискредитувати ідею зустрічі, бо у даних персон вся медійна діяльність побудована на критиканстві влади, вони не можуть реалізуватись ні на чому іншому, у них так підібрана аудиторія, відповідно, нема такого формату, при котрому дані особи позитивно поставились до події, відповідно, і не бачу сенсу звертати увагу на їх потік негативу.
  4. Щодо конфлікту з одним із учасників: домовленостей необхідно дотримуватись, у тому числі розуміти, що час зустрічі лімітований, і у всіх є запитання. На цьому, у сподіваннях, що дана логічна вимога стала остаточно зрозумілою, все.

Важливе, що хочу донести читачам:
Президент знайшов час вислухати представників громадськості, блогерів, яких зробили популярними читачі.
Раніше ми спостерігали, як на зустріч з Президентом приходили журналісти – особи, яких зазвичай роблять популярними власники медійних ресурсів чи грантодавці.
Тепер ми отримали зустріч з тими, кого своєю увагою вибрала громада. Так, це, нарешті, можливість спілкуватись на теми, цікаві не власникам видань, а на теми, цікаві читачам.

Як вже повідомив – неможливо, аби все відбулось ідеально.
Очевидно, я вважаю, що у соцмережах багато лідерів громадської думки, які не були представлені на цей раз і які обов’язково повинні бути представлені на наступних зустрічах.

Моє побажання: аби такі зустрічі продовжувались, моє побажання, аби все більше правдивих лідерів громадської думки у них брали участь.