Збройний Рубан

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Їдете ви, значить, в Донецьк по власних справах. А вас раптом просять: «Візьми машину, сядь за кермо, віджени її на українську територію». І оце сідаєте, їдете ви, такий, а вас зупиняють і знаходять в машині арсенал зброї. І у всю цю маячню адвокатів Рубана я, типу, мушу повірити… Не смішно?

Дядя сів на машину і поперся нею по зоні бойових дій… А от що б він робив, якби його зупинили та зброю знайшли не наші, а сепари? Чи сепарів проїздити дядько не боявся? А чого б це?

Що я думаю про всю цю історію?

Версія перша вже озвучена у пресі.
Рубан таки почав возити зброю з ДНР в Україну з метою перепродажу її на Захід. Мінус версії – аж надто ризиковано. Це тільки здається, що на пропускних пунктах на лінії фронту продажні геть чисто всі. Насправді бійців там регулярно трясуть СБУ, МВС, власна армійська контррозвідка – ще й журналісти та волонтери стараються. Кожен такий проїзд через КПП – окремий стрес, навіщо Рубану, людині відомій і небідній, оцей геморой? Чи не простіше було для цього найняти типа з ДиРи?

Версія друга.
Рубан возив зброю таки сам – і саме тому, що він відома особа. Розрахунок на чисту психологію – з відомою людиною бійці зв’язуватися побояться. А для кого зброя? Тут варто згадати фразу екс-заступника голови Дніпропетровської ОДА Генадія Корбана про те що «Рубан не стільки медведчуковський, скільки наш». Хто там ще був «наш»? Відповідь – Семенченко. А в Семенченка під рукою є така організація «Внутрішній корпус» одного відомого батальйону. Людей, що знаються на зброї, у «внутрішньому корпусі» явно не бракує.

А ще у нас після слідчих дій в таборі протестувальників, які перейшли в бійку з правоохоронцями і у фінал протесту, всіх обидлених і злиденних закликають вийти на протест в день переобрання Путіна президентом РФ – явно для створення картинки для російських ЗМІ. І отут на місці МВС, СБУ та прокуратури треба лікті гризти, аби той перформанс не закінчився вибухом, стріляниною або ще якимось кривавим інцидентом.

І отут відому особу, наближену до Медведчука і явно знайому з лідерами нинішніх протестів, ловлять в машині повній зброї…

Наводить на думки?