За матеріалами Головного управління внутрішньої безпеки ДФС у січні розпочато 29 кримінальних проваджень

У січні поточного року підрозділами Головного управління внутрішньої безпеки ДФС проведено 154 службових розслідувань і перевірок. За їх результатами винесено 21 офіційне застереження, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 24 особи, одну особу вже звільнено із займаної посади.

За фактами вчинення посадовими особами органів фіскальної служби корупційних та інших злочинів у сфері службової діяльності, правоохоронними органами розпочато 33 кримінальні провадження, з них 29 –  за матеріалами підрозділів ГУВБ.

У ході розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за матеріалами підрозділів  ГУВБ, працівникам органів ДФС оголошено 6 повідомлень про підозру у вчиненні злочинів.

До суду направлено 4 обвинувальні акти, одну особу судом вже визнано винною у скоєнні злочину.

Стосовно посадових осіб фіскальних органів складено та направлено до суду 19 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень.

Нагадуємо, що в ДФС працює сервіс «Пульс», на який платники мають змогу повідомити про неправомірні дії працівників служби. Так, у січні було перевірено 13 повідомлень про можливі неправомірні дії з боку посадових осіб ДФС. З них одне частково підтвердилося.

Також було перевірено близько 60 звернень фізичних та юридичних осіб щодо можливих неправомірних дій, вчинених співробітниками податкової та митної сфер, 7 з яких повністю або частково підтвердилися.

Джерело

Автор