Кіберполіція викрила хакера, причетного до кардерства та розповсюдження бази даних міжнародної компанії (відео)

Працівники Департаменту кіберполіції виявили 20-ти річного жителя міста Чернігів, який через один із закритих хакерських форумів, продавав базу даних клієнтів міжнародної компанії. Доступ до бази зловмисник отримав під час виявлення уразливості веб-ресурсу цієї компанії. Для анонімізації своїх злочинних дій, хлопець використав оплату цієї операції – криптовалютою, а вартість бази даних оцінив у 3 BTC (біткоіни).

Як встановили оперативники, ця міжнародна компанія-перевізник, орієнтована на поставку товарів зі Сполучених Штатів Америки у більш як 10 країн світу, в тому числі і в Україну.
Проведеними заходами поліцейські із кіберполіції встановили місце проживання хакера, де у подальшому провели санкціонований обшук.

Під час обшуку спеціалісти з кіберполіції виявили на його комп’ютері повну базу даних клієнтів міжнародної компанії. За попереднім аналізом, у цій базі налічується персональна інформація щодо 120 тисяч осіб, серед яких були і громадяни України.

Крім цього, виявлено, що фігурант крім реалізації інформації з обмеженим доступом, також займався скупкою на скомпрометовані платіжні картки різноманітних товарів з Інтернет майданчиків. Ці товари він у подальшому хотів перепродати, використовуючи всесвітньо відомі Інтернет майданчики.
Тож, у його квартирі поліцейскі вилучили ноутбуки, мобільні телефони та флеш-картки. Також вилучено бокси,за допомогою яких зловмисник проводив пошук уразливостей і хакерські атаки. Крім того, правоохоронці виявили нову комп’ютерну техніку відомих торгових марок, які були придбані на кардерські картки, з метою подальшого перепродажу.

Правоохоронці отримали також інформацію щодо банків-емітентів кардерських карток. Проводиться подальша робота спільно з представниками Федерального Бюро розслідувань США, щодо встановлення суми завданих збитків.

За даним фактом триває досудове розслідування у межах розпочатого раніше кримінального провадження за ст. 361-2КК України.

Нагадаємо, у Києві кіберполіція викрила чоловіка, який намагався продати базу даних фінансової установи, використовуючи криптовалюту.

Раніше, керівник Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк зазначав про необхідність врегулювання статусу криптовалюти в Україні.

Джерело

Автор