Про публічних людей на Фейсбуку

Я, як і більша частина юзерів, людина не публічна. Не претендую на абсолютну, чи навіть відносну істину, не заробляю на ФБ гроші, не збираюся заробляти чи йти в політику. Власне це ж саме може сказати про себе абсолютна більшість користувачів Фейсбука.

Очевидно, що ми можемо прикривати коменти, не відповідати на них, а часом і послати. Ми ж бо висловлюємо свою думку, просто висловлюємо.

Але інша справа публічні люди, які зробили соціальні мережі майданчиком для свого піару, чи для політичних дискусій. А особливо, якщо вони державні чиновники, чи журналісти, які претендують на істину в останній інстанції.

Чи мають моральне право такі чиновники (ТП Попова, МінСтиць) банити всіх незгодних та терти коментарі?

Чи може народний депутат не відповідати на конкретні запитання, або банити за запитання про відсутність на робочому місці (Чепінога)?

В якому ВУЗі навчався журналіст, який у відповідь на більшість заданих запитань, обкладає співрозмовника х@ями (Кутєпов) і чи можна притягнути його до відповідальності?

Взагалі бридко. Бридкі подібні політики, журналісти та чиновники, але ще більш бридкі звичайні юзери які підтримують весь цей бруд.

Кажучи “бруд”, я дуже делікатно виражаю своє відношення.

Автор