СБУ вітає звільнених 74 українських заручників

Служба безпеки України вітає звільнених 74 українських заручників, яких незаконно утримували в Донецьку та Луганську.

«Ви вдома! Кожен боєць мріє сказати матері, дружині, родині ‒ я вдома! Країна зробила все можливе, щоб ви могли обійняти своїх рідних перед новорічними святами. Вибачте, що так довго! Ми не закінчимо процес обміну, поки кожен з наших побратимів не повернеться до дому. Україна з вами!», ‒ наголосив голова СБУ Василь Грицак.

За його словами, таким чином на сьогодні вже звільнено або знайдено 3 тисячі 215 осіб.

На цю подію чекала вся країна. Однак не можна не згадати тих, хто залишається в заручниках політики Росії, країни – агресора, яка воює проти нас вже майже 4 роки: Сергій Глондар, Богдан Пантюшенко, Олександр Коріньков, Микола Карпюк, Станіслав Клих та інші захисники України вже понад три роки незаконно утримуються на території ОРДЛО та РФ. Загалом заручниками залишаються 103 особи в Донецьку та Луганську, десятки в РФ.

«Ми знаємо кожного з них поіменно. І ми не зупинимось, поки не звільнимо всіх! Для нас також є пріоритетом ‒ пошук та повернення до своїх рідних 402 безвісти зниклих осіб», ‒ підкреслив Грицак.

Голова СБ України видав розпорядження відповідним підрозділам активізувати роботу з їх пошуку. «На жаль, на сьогодні частина Донецької та Луганської областей окупована російськими найманцями і не маємо доступу на окуповану територію. Але ми впевнені, що питання контролю – це питання часу», ‒ зауважив він.

Служба безпеки України займається звільненням заручників з самого початку непроголошеної війни.

Грицак наголосив, що у цьому делікатному процесі задіяно чимало небайдужих людей. Він подякував усім тим, хто допомагає відстоювати нашу країну: співробітникам СБ України, військовослужбовцям, нацгвардійцям, Генпрокуратурі, представникам МВС, працівникам судів, лідерам країн-партнерів України, духовенству різних конфесій, і, звичайно ж, волонтерам.

«Але найбільша подяка і мій низький уклін рідним заручників, без яких ми б не звільнили жодну людину», ‒ підкреслив Голова СБ України.

Джерело

Автор