Уряд спростив процедуру видачі спецдозволів на водокористування

На засіданні Уряду 13 грудня було ухвалено ряд змін з питань видачі дозволів на спеціальне водокористування, внесених на розгляд Міністерством екології та природних ресурсів, щодо спрощення порядку оформлення права на здійснення спеціального водокористування та встановлення гранично допустимого скидання забруднюючих речовин у складі зворотних вод.

З цією метою внесено та узгоджено Порядок видачі дозволів на спецводокористуванння, Положення про Державне агентство водних ресурсів щодо врегулювання порядку видачі таких дозволів, а також Порядок розроблення і затвердження нормативів гранично допустимого скидання забруднюючих речовин та перелік забруднюючих речовин, скидання яких нормується.

Ухвалені зміни не призведуть до збільшення видатків із державного бюджету.

Джерело

 

21 грудня у Держводагентстві буде презентовано роботу геопорталу «Водні ресурси України».

Геопортал «Водні ресурси України» – це сучасна геоінформаційна система, яка міститиме актуальні гідрологічні дані основних річкових басейнів України.

Вперше зазначена гідрологічна інформація буде відкритою та доступною для будь-якого користувача мережі Інтернет. Кожен бажаючий матиме можливість у режимі он-лайн не тільки бачити, а і користуватись відомостями про водні об’єкти України. Зручна структура геопорталу дозволить візуально переглядати процеси та явища, які відбуваються на  конкретній території річкового басейну.

Функціонування геопорталу в тестовому режимі є першим вагомим кроком для впровадження багатофункціональної геоінформаційної системи про водні ресурси України.

Геопортал «Водні ресурси України» відкриває шлях до оновленої інформації про річки та інші водні об’єкти і відіграє важливу роль при розробці ефективних планів управління річковими басейнами.

До участі у заході запрошуються представники екологічних організацій, наукових установ, підприємств та організацій-водокористувачів, громадськість та ін.

Місце та час проведення заходу: 14.00, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 8, зала засідань, 3 поверх.

Акредитація ЗМІ до 17:00 20 грудня 2017 року

за тел. ‎(044) 246-71-40, відділ зв’язків з громадськістю та документообігу,

e-mail: scwm@scwm.gov.ua

Джерело