МІП представляє проект «Україна в дзеркалі Японії» (ілюстрація)

На замовлення Міністерства інформаційної політики України харківська художниця Марія Рубан створила серію малюнків для дітей, в яких порівняла традиційні символи Японії та України.

Цей проект має назву «Україна в дзеркалі Японії». «Ідея була в тому, щоб зобразити символічні об’єкти, які є архетиповими для українського народу та порівняти їх з аналогічними японськими, щоб зацікавити як дитину так і дорослих, які будуть читати її дітям, – пояснює Марія Рубан. – Так, з одного боку сторінки, у нас, зображений, наприклад, самурай, а з іншого, – козак; японський храм – українська церква; суп місо – борщ, сакура – соняшник тощо. Малюнки намальовані аквареллю. Між іншим, стиль акварельного малюнку традиційно властивий японській художній школі».

Координатор року Японії від Міністерства Марина Соботюк: «Ця дитяча книга – це ще один задум МІП, аби наблизити українців і японців одне до одного через графічні сприйняття. Сподіваємося, що це буде хороший сувенір на згадку про Україну для тих японців, які взаємодіють з Україною, як у нас в країні, так і в Японії».

Нагадаємо, цей поліграфічний продукт МІП замовило накладом в 1 тис. екземплярів та розповсюджуватиме його серед українських та японських дітей.

16 грудня о 14:-00 (субота) у Мистецькому арсеналі, ( вул. Лаврська, 10-12.) відбудеться презентація дитячої книги «Україна в дзеркалі Японії»

Ми також розробили кавери для сторінок Фейсбуку з малюнками із книги – кожен може скачати і виставити їх в себе. Посилання:

Вхід вільний за попередньою реєстрацією.

Реєстрація для ЗМІ до 17:00 15 грудня за адресою: garnets@artarsenal.gov.ua

Під час презентації відбудеться майстер-клас від художниці для діток – японців та українців. Запрошуємо всіх відвідати наш захід та провести вихідний в душевній компанії, пізнаючи спільні риси наших культур. До участі в презентації запрошено перших осіб з державних установ, які супроводжують рік Японії в Україні з дітками, а також з Посольства Японії.

Додаткова інформація: 2017 р. був оголошений Роком Японії в Україні указом Президента України з метою зміцнення зв’язків між країнами.
Як відомо, Японія підтримує територіальну цілісність України. Та надала допомогу, зокрема, у матеріальному забезпеченні (автомобілі, форма) нової патрульної поліції. Загалом, за 25 років дипломатичних відносин Японія надала Україні більше 3 млрд доларів допомоги. Зокрема, для 70 українських лікарень та 30 навчальних закладів.

Джерело