Зради і перемоги тижня. 24 – 30 листопада 2017 року

Дмитро Вовнянко

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 24 – 30 листопада 2017 рр.

ЗРАДА

В Одесі Приморський районний суд обрав екс-лідеру одеського “Правого сектора” Сергію Стерненку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Стерненка підозрюють в організації заворушень 18 листопада у Міському саду. Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов вніс 600 тисяч гривень застави.

У Конотопі Сумської області вандали облили невідомою речовиною пам’ятник жертвам Голодомору. Речовина схожа на машинне мастило. У Запоріжжі вандали замалювали фарбою меморіальну дошку Героя Небесної сотні.

Захист екс-очільника Державної фіскальної служби України Романа Насірова подав клопотання про закриття кримінального провадження проти нього до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. За словами Насірова для закриття провадження є всі підстави – “немає події злочину”, “рішення про податкові розстрочки і податкові зобов’язання є законними та обґрунтованими”, “не завдано ніякої шкоди державі”, “не було ані умислу, ані будь-якої вигоди”.

Правоохоронці затримали сина народного депутата від “Радикальної партії” Ігоря Попова через розбійний напад на магазин. Згідно з повідомленням, у затриманого хлопця поліція вилучила балаклаву і стартовий пістолет Retay калібру 9 мм з 7-ма набоями відповідного калібру.

Трагедія в дитячому таборі “Вікторія”. Чотири відсторонених посадовця повернулися до роботи.

У Київській міській державній адміністрації після проведення перевірки столичних маршруток повідомили, що 40% маршрутів працюють незаконно.

У Києві біля будівлі МВС сталися сутички між поліцією й активістами, є затримані й потерпілі.

СБУ затримала агента Національного антикорупційного бюро при спробі передачі хабаря першій заступниці голови державної Міграційної служби. НАБУ звинуватило СБУ та ГПУ у “зриві” спецоперації.

У Нікопольському суді Дніпропетровської області під час засідання суду чоловік підірвав дві гранати. Двоє згиблих, семеро поранених. Чоловік міг підірвати дві гранати в Нікопольському міськрайонному суді через помсту.

ПЕРЕМОГА

У Європейській комісії назвали “надзвичайно прозорим” процес відбору суддів до Верховного суду України.

Компанія “Артем”, яка входить до складу Держконцерну “Укроборонпром” повідомила, що оснастила своє виробництво розкочувальною машиною, завдяки якій за новою технологією виготовлятимуться унікальні українські ракети. Машина вже знаходиться на стадії введення в експлуатацію.

Українець Ігор Радівілов виграв золоту медаль на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики у вправах на кільцях.

У Пущі-Водиці правоохоронці затримали понад 60 кримінальних авторитетів.

У Маріуполі відбувся допрем’єрний показ фільму “Кіборги”.

Влада України та Грузії провела переговори щодо морського сполучення та паромного постачання товарів в обхід російських територій.

У Харкові суд зобов’язав виплатити компенсацію ветерану АТО, якому відмовили у пільговому проїзді. Моральне відшкодування встановили у розмірі 1000 гривень.

Україна вперше потрапила до двадцятки кращих газових хабів Європи за рейтингом Європейської асоціації газових трейдерів (EFET), де посіла 18 місце.

Мурал на вулиці Московській у Києві потрапив до списку семи найкращих муралів місяця у світі.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор