Марина Порошенко відкрила Міжнародну конференцію «Інклюзія для всіх: освітня політика та практики» (фото)

Марина Порошенко відкрила дводенну освітню конференцію «Інклюзія для всіх: освітня політика та практики, від народження до зрілого віку». У ній взяли участь майже 200 міжнародних та українських фахівців з інклюзивної освіти та представники органів влади.

У світлі реформи освіти та якісно нового визначення «особливих освітніх потреб» в законах про інклюзивну освіту та «Про освіту» учасники обговорили інклюзію як гарантію реалізації права кожної дитини на якісну освіту.

У вітальному слові Перша леді України, Голова Благодійного Фонду Порошенка пані Марина Порошенко підкреслила, що освіта є визначальним фактором успішності не лише кожної окремої людини, а й національного розвитку держави в цілому.

Пані Марина поділилася з учасниками результатами проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» та наголосила:

«Сьогодні перед нами стоїть надзвичайно важливе і відповідальне завдання – виховати нове покоління українців, для якого інклюзія стане частиною світогляду, інклюзія як новий погляд на місце «особливої» дитини в суспільстві».

У ході конференції учасники зосередили увагу на додаткових можливостях в освітньому просторі дітей з особливими освітніми потребами. Також обговорили кращі приклади державної політики в сфері інклюзивної освіти країн-членів Європейського Союзу, прогресивні підходи залучення місцевих громад до втілення інклюзії в освіті.

Джерело

Автор