Школярі із зони АТО і Криму отримали безпечний доступ до відкритих українознавчих онлайн-курсів

На Навчальному порталі Маріупольського державного університету відкрито безкоштовні дистанційні українознавчі курси для учнів з непідконтрольних територій Донбасу та Криму. Навчання проводиться з таких предметів: українська мова, українська література, історія України (6-9 класи і 10-11 класи), фізична та соціально-економічна географія України.

Електронні курси розроблені на основі програм ЗНО. Вони містять теоретичний матеріал, практичні завдання та добірку корисної літератури й інтернет-ресурсів, які допоможуть у навчанні.

Для навчання учням не потрібно завантажувати особисті дані і розкривати свої IP-адреси. Це дуже важливо для школярів, які проживають на тимчасово окупованій та непідконтрольній території України.

Доступ до матеріалів відкритий і іншим користувачам. Він буде в нагоді, наприклад, тим, хто вже закінчив школу і збирається вступати до українських вишів, або ж старшокласникам, які прагнуть повторити вивчене перед складанням ЗНО.

Над розробкою курсів працювали вчителі маріупольських шкіл, працівники Маріупольського науково-методичного центру, викладачі та співробітники Маріупольського держуніверситету. Ця робота проведена у рамках проекту «Open Distance Learnіng», який реалізує МДУ і науково-методичний центр за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства закордонних справ Литовської Республіки, Посольства Литви в Україні та організації «Lithuanian Development Cooperation».

Нагадуємо, що у вересні на Prometheus стартували безкоштовні курси підготовки до ЗНО з української мови і літератури, математики та історії України.

Джерело

Автор