«Наше спільне майбутнє у великій європейській родині» – Глава Уряду на форумі “Moldova Business Week 2017” (фото)

Відносини України й Молдови демонструють гарну й позитивну динаміку, і саме тому обидві держави мають формувати своє сьогодення та майбутнє на основі розвитку власних можливостей. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час форуму «Moldova Business Week 2017». Форум проходить в столиці Молдови – Кишиневі, де Глава Уряду України перебуває сьогодні, 6 жовтня,  з робочим візитом. Форум проходить за участі Прем’єр-міністра Молдови Павла Філіпа.

Глава Уряду України підкреслив, що для нього велика честь відвідати Молдову з візитом, констатувати ріст взаємної торгівлі  на понад 30% і запропонувати нові можливості для співпраці. Володимир Гройсман підкреслив, що наші держави спільно виконують великий обсяг завдань, передусім в рамках інтеграції з ЄС. Йдеться і про адаптацію національного законодавства, і про  спрощення умов для ведення малого та середнього бізнесу, покращення інвестиційного клімату, оздоровлення фінансово-банківської системи, забезпечення прозорості публічних закупівель й тендерів, розвиток нових сучасних секторів економіки та підвищення доданої вартості у традиційних секторах.

«Наша сила в єдності, – сказав Володимир Гройсман. – Україна перейшла на етап розвитку, ми демонструємо економічне зростання, розуміємо напрямок розвитку. Всі сектори економіки демонструють сьогодні позитив».

Він зазначив, що обраний курс на  капітальний ремонт країни дає свій результат. Україна змінюється, запроваджуються нові рішення, реалізуються масштабні реформи. «Ми на порозі масштабних рішень. І хотів би закликати нас планувати своє сьогодення та майбутнє на основі можливостей наших країн. Україна – це друг Молдови. Наше спільне майбутнє у великій європейській родині», – сказав Глава Уряду України.

У свою чергу Глава Уряду Молдови підкреслив, що діалог між країнами дійсно на високому рівні. І Україна залишається в числі найбільш важливих для Молдови торговельних партнерів. «Наші країни розвивають проекти в рамках партнерства та докладають значних зусиль для усунення перешкод», – сказав Павел Філіп.

Під час дискусії учасники форуму порушили низку питань взаємної співпраці, зокрема в екологічній, енергетичній та транспортній сферах. В цьому контексті Володимир Гройсман підкреслив, що Київ та Кишинів ведуть роботу з лібералізації повітряного та автомобільного сполучення між Україною і Молдовою. Триває робота із запровадження спільного контролю на пунктах пропуску на українсько-молдовському кордоні.

Джерело