Brexit. Шара має об’єм

Сталося те, що й очікувалося. Британців дістав соціалістично-інфантильний бардак ім. Європейських цінностей. Британія не хоче більше тягти на горбу зграї нероб, що мають захмарні соцдопомоги, а працюють менше ніж український охоронець. Британію дістала неспроможність ЄС взяти під контроль ситуацію з міграцією.

Британія, зрештою не бачить можливості поліпшити свій економічний стан в межах ЄС, що й не дивно. Будь який колгосп призводить не до того що всі стануть працювати як середнє між кращим і гіршим, а що всі скотяться на рівень гірших – доказано нашою історією.

Перед британцям постав вибір. Або – залишитися тою самою Британією Нельсона, Веллінгтона та Черчіля, або впасти в тоатльну люмпенізацію і гедонізм. Пересічний британець обрав національне і знехтував халявою.

Нікого не хочу лякати, але це – лише початок. Зараз дуже серйозні пристрасті закиплять навколо Німеччини. Якщо невдовзі почнеться Germanexit – я не здивуюся.

Що з того нам? А нічого. Британія і Німеччина нікуди не діваються, від того що говорити ми будемо тепер з ними, а не з ними і “зграєю товарищів” для нас нічого принципово не міняється. Британія зараз не в тій ваговій категорії, аби перти проти США, та й Німеччина – так само.

Зрештою – невідомо ще, чи вийде Британія з ЄС взагалі?

Але те, що той ЄС який ми знали донедавна, наривається мідним тазиком – гарантовано. Чекають на нього складні, болісні і вкрай неприємні реформи.

Халявщиків примусять працювати!

А на наш люмпен чекає грандіозний розрив шаблону – в ЄС закінчилася халява! Шара – таки має об’єм і він вже вичерпаний.

Автор