На здобуття наступної премії Оскар буде висунуто три українських фільми (відео)

У цьому році на здобуття премії Оскар буде висунуто три українських фільми: «Рівень чорного», «Іній» та «Межа». Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Від Словаччини на здобуття премії Оскар висунуто спільний українсько-словацький кінофільм «Межа». Фільм частково профінансований за рахунок коштів держбюджету. Цей кінофільм у цьому році вже має одну нагороду престижного кінофестивалю у Карлових Варах – «За кращу режисерську роботу», – написав Павло Розенко на своїй сторінці у Facebook.

«Нагадаю, що в цьому році три українських кінофільми буде у відповідних номінаціях на здобуття Оскару. Від України – «Рівень чорного», від Литви – «Іній» (ко-продукція Україна, Польща, Литва, Франція), і ось від Словаччини – «Межа» (спільний українсько-словацький фільм)», – наголосив він.

Павло Розенко також додав, що прем’єра «Межі» та її прокат в українських кінотеатрах відбуватиметься в середині листопада цього року.

“Рівень чорного” оповідає про фотографа, котрий напередодні 50-річчя втрачає все, що для нього є близьким, але знаходить спосіб рухатися далі своїм життям.

«Межа» — це історія контрабанди на словацько-українському кордоні.

У фільмі “Іней”  показана історія литовця, який доправляє на Донбас гуманітарну допомогу для українських військових. Там чоловік впритул бачить війну і намагається її осмислити.

Джерело