Викрито незаконну схему ввозу в державу товарів відомих світових брендів на 12 млн грн (фото)

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження управління захисту економіки Національної поліції України та відділу Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Одеської митниці Державної фіскальної служби, що спричинило тяжкі наслідки, ухилення від сплати податків, зборів в особливо великих розмірах та фіктивного підприємництва, за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України.

Установлено, що протягом 2017 року службові особи Одеської митниці ДФС за попередньою змовою з керівником одного із суб’єктів господарювання та відділом протидії митним правопорушенням склали завідомо неправдиві документи про огляд контейнерів, в які внесли недостовірні відомості щодо найменування товару, зокрема, в декларації внесені дані та додано фотомонтаж, згідно яких в контейнерах знаходяться квіти зі штучних матеріалів та нейлонові нитки, насправді ж в них знаходився одяг відомих світових брендів.

Таким чином, внаслідок узгоджених злочинних дій працівників Одеської митниці ДФС та суб’єктів господарювання в інтересах яких вони діяли та несплати в свою чергу необхідних митних платежів нанесено величезні збитки державному бюджету.

За результатами проведених обшуків, працівниками Департаменту виявлено та вилучено одяг відомих світових брендів на суму більш ніж 12,1 млн грн.

Довідково: За скоєне кримінальне правопорушення вказаним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років, позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю строком до 3 років, зі штрафом до 5000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян та з конфіскацією майна.

Джерело

Автор