Комісія з питань популяризації України ухвалила рішення щодо основ комунікаційної стратегії (фото)

30 серпня 2017 року під час чергового засідання Міжвідомчої комісії з питань популяризації України у світі при Міністерстві інформаційної політики України було презентовано результати британського дослідження щодо бачення комунікаційної стратегії України.  Дослідження проводилося у Великобританії, Німеччині та Польщі та стосувалося сприйняття іноземцями України.

Менеджер проекту офісу урядових комунікацій Великобританії Гарріс Маклауд  під час презентації дослідження зазначив, що з опитування видно: Україна – це країна яскравих вражень і нових ідей, позитивних людей та емоцій.

Водночас дослідження показало, що головною проблемою представлення України за кордоном є відсутність обізнаності про країну: її культуру, традиції, спадщину, географію, туристичні можливості та бізнесові перспективи. Тому при формуванні іміджу варто звернути увагу на поширення фактів про Україну, що були б підкріплені емоціями та враженнями від української доброзичливості та культурної оригінальності. «Іноземці, що приїжджають до Києва, хочуть побачити його самобутність, а не новий Берлін чи Париж», – зазначив він.

Радник Прем’єр-міністра України Мирослав Кошелюк пояснив: «Це дослідження – концепт від Британського Уряду, що може допомогти нам вирішити завдання побудови бренду України у світі».

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець резюмував: «Вважаю, що це – готова основа комунікаційної стратегії, фактично технічне завдання для нас. Ми повинні доопрацювати його, адаптувати під себе, подати на розгляд Прем’єр-міністра, а потім провести відкритий конкурс на розробку стандартів просування бренду України у світі».

Нагадаємо, Міжвідомчу комісію з питань популяризації України у світі було створено постановою КМУ від 7 червня 2017 року за № 467 в рамках реалізації Концепції популяризації України у світі та просування інтересів України у світовому інформаційному просторі, схваленої Урядом 11 жовтня 2016 року.

Джерело

Автор