Наші спільні зусилля приведуть до того, що Україна буде членом ЄС – Президент

Президент Петро Порошенко переконаний, що Україна стане успішною країною і буде членом Європейського Союзу. Про це Глава держави заявив у ході робочої поїздки до Львівської області під час урочистостей з нагоди відкриття новозбудованої Наварійської загальноосвітньої школи-гімназії І-ІІІ ступенів.

«Наші спільні зусилля приведуть до того, що Україна буде членом ЄС і це станеться тому, що ми, в першу чергу в це віримо. І ми разом змінюємо державу. Робимо Україну успішною», – наголосив Петро Порошенко.

Водночас, Глава держави зауважив, що є ті, хто не вірять в успіх нашої країни. «Так само, як вони не вірили, коли я говорив, що ми ратифікуємо Угоду про асоціацію, що було головною вимогою Революції Гідності. Незважаючи на шалену протидію Росії, референдуми, які вони організовували, саме цього року нам це вдалося. Вже через два дні – 1 вересня у нас буде свято не тільки тому, що діти підуть до школи. 1 вересня вступає в силу ключовий політичний документ для нашої держави – Угода про асоціацію з Європейським Союзом», – зазначив він.

Президент зауважив, що так само скептики не вірили, коли він говорив, що ми забезпечимо безвізовий режим для українських громадян для відвідування Європейського Союзу. Петро Порошенко підкреслив, що це не просто повага до українського паспорту, Української держави; це не просто визнання реформ, які робить Україна за останні три роки. Він нагадав, що для отримання безвізу було впроваджено 144 реформи.

Глава держави підкреслив, що це остаточне прощавай радянській, російській імперії: «Велика українська нація повертається до європейської родини».

«Це наше з вами досягнення. Це величезний крок, рубікон, точка неповернення, яку ми з вами пройшли», – підкреслив Президент та додав, що все це ми зробили в умовах війни і російської агресії.

«Кажуть, найважче проводити реформи в часи війни. Ми продемонстрували – у нас немає, не було і не буде іншого вибору. І тому я пишаюсь, що ми з вами зробили за ці три роки більше ніж за 20-ть попередніх років», – сказав Глава держави.

За словами Петра Порошенка: «Зараз перед нами стоять завдання чітко розписані в Угоді про асоціацію – що і коли нам потрібно робити».

Він підкреслив, що Україна має бути європейською, демократичною, вільною. «Але зараз наше перше завдання – Україна має бути успішною державою, а українці мають бути успішним народом», – зазначив Президент.

Джерело

Автор