300 юнаків і дівчат зі всієї України прожили один день за армійським розкладом у польовому таборі (фото)

У рамках фінального етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») на полігоні Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба близько 300 юнаків і дівчат з усіх областей України прожили один день за армійським розкладом у польовому таборі та ознайомилися з основами військової справи.

Під керівництвом досвідчених викладачів університету та кращих курсантів-старшокурсників, серед яких чимало учасників бойових дій, на 15 навчальних точках старшокласники відпрацювали нормативи з розбирання і збирання стрілецької зброї, кидання імітаційної гранати, захисту від зброї масового знищення, пройшли прискорений курс виживання в екстремальних умовах, навчилися виявляти небезпечні предмети за допомогою металошукача та виконали стрільби з автомату Калашникова.

– До нас у гості завітали справжні патріоти України. Наші фахівці створили усі необхідні елементи польової служби та побуту військовослужбовців, аби хлопці та дівчата максимально зрозуміли складність і важливість захисту країни зі зброєю в руках. Сподіваюся, що підлітки на короткий час відчули себе вихованцями одного з кращих військових вишів України і, можливо, за рік-два прийдуть до нас опановувати професію Захисника України, – зазначив начальник університету генерал-майор Андрій Алімпієв.

В інформаційних наметах юнаки та дівчата знайомилися з умовами вступу і навчання в університеті. Після спілкування з викладачами та курсантами багато з них виявили бажання по закінченню школи навчатися у військовому виші.

Високий рівень проведення практичного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри оцінили представники Харківської обласної державної адміністрації та організатори змагань.

Джерело