«Зупинення війни» за Трампом

Mason Lemberg

Ведучий: Чи ви хочете, щоб Україна перемогла у цій війні?
Трамп: Я хочу зупинити війну. Я хочу зберегти життя.

Далі йде двохвилинний сумбурний монолог незв’язної маячні, який починається з рахування витрачених на Україну грошей (фейкових сум) і закінчується фразами “Де Байден?”.

Поміж цим він хвалиться тим, що знає Путіна і Зеленського добре і що він знає, як з ними домовитися, бо все йде до Третьої світової війни.

Це був короткий переклад “суті” (бо її не було). Хто хоче, може послухати “оригінал” (відео з Х нижче- Ред.).

Ведучий: Хочу уточнити вашу відповідь на запитання. Чи ви вважаєте, що в найкращих інтересах США є те, щоб Україна перемогла у цій війні?
Трамп: В найкращих інтересах США закінчити цю війну.

* * *

Чесно кажучи, я розчарований реакцією деяких людей на попередній пост (див. вище – Ред.) з відео монологу Трампа про Україну.

Я не приховую, що я маю упередження щодо Трампа і, м’яко кажучи, не люблю його, але я дуже розумію людей, які не люблять демократів. Бо я їх теж не дуже люблю. Але не я винуватий, що республіканська партія вже 10 років залежить від цього персонажа.

Але я не можу зрозуміти цієї якоїсь суїцидальності (чи як це назвати).

Є США – країна, яка підтримує Україну. В ній є дві партії та два лідери. З 2022 року одна партія та її лідер підтримують Україну, надаючи зброю і допомогу.

А інша партія та її лідер щороку і все більше віддалялися від підтримки України, в квітні минулого року поставивши крапку і проголосувавши проти (більше голосів цієї партії – прихильники Трампа – було проти, ніж за).

Чому вони так робили? Бо їхній лідер критикував виділення коштів Україні та 3 роки, з 2022 року, постійно повторював, що “якби був він, то нічого б не було”, а зараз почав іншу історію “якщо буде він, то вирішить всьо чьотко за 24 години”.

Тобто вся стратегія другої партії щодо ТВОЄЇ країни, всі фейли цієї партії з блокуванням підтримки ТВОЄЇ країни пояснювалися вірою в надзвичайні здібності старої людини, яка за 24 години всьо парішає.

Чи мала ця партія право на таке бачення ситуації? Звісно, так. Тому що це американська партія, а не українська, і вона має право на альтернативне бачення.

Чи маєш ти, УКРАЇНЦЮ, право на таке бачення? Ну давай подумаємо.

Ти віриш, що хтось може зупинити війну за 24 години? Після пережитого, побаченого, почутого? Тобто якщо ти не інфантил і не повний дебіл, то для тебе мав продзвеніти дзвіночок.

Далі.

Доля твоєї країни за цим “24-годинним” планом мала вирішуватися на переговорах третьої особи з агресором. Ти це усвідомлюєш? Тобто твою долю вирішував агресор і компроміс з ним. Тобто якщо ти не інфантил і не повний дбіл, то для тебе мав продзвеніти ще один дзвіночок.

Далі.

І головне питання, яке було до того. А що, якщо старий американський дід не має суперздібностей в переговорах і не є суперрозумом, або просто хйло відмовиться з ним говорити чи його слухати. То що?

То, як виявилося, нічого. Тому що замість жахливих наслідків для російського агресора американський дід постійно декларує свій страх ядерної війни, навіть тоді, коли не треба це робити, навіть тоді, коли торгові агенти і менеджери розйобували росармію в Курській області. І це вже не дзвіночок. Це вже для тебе мав бути дзвін. Тому що це не план, а гівно.

Росія не закінчить війну проти України за 24 години, якщо проти неї не застосувати силу, якій вона не зможе протистояти.

Тобто ціла партія та її лідер 3 роки шкодили твоїй країні, блокували допомогу ТВОЇЙ країні, маючи альтернативний план ГІВНО. Ти серйозно вважаєш, що вони вартують щоб ТИ, УКРАЇНЦЮ, за них вболівав?

Добре. Поїхали далі. Бо станом на вчора не було зрозуміло, чи цей план ГІВНО знову передбачає якийсь суперсекретний суперрозум супецивілізації з суперздібностями старого діда, який отримує сигнали підтримки від чотирьохпальцевого штучного інтелекту, що їсть котів в Огайо.

Але сьогодні ми почули просто запитання десятиліття від журналіста. Бо це запитання розкриває всю суть цього альтернативного плану “за 24 години”, через наявність якого ТВОЇЙ країні шкодили впродовж 3 років.

Запитання вкрай просте й очевидне:

“Чи переможе Україна згідно цього плану?”.

Пох як. Абсолютно пох. Хоч суперрозумом свперцивілізації з суперінтелектом супердіда.

Просто, чи переможе Україна?

І що ти почув у відповідь на це запитання, Українцю? Двічі воно ставилося прямо! Що ти почув у відповідь?

“Зупинити війну”.

Мені тобі розказувати, як буде виглядати “зупинена війна” без перемоги на переговорах супердіда з агресором зі страхом супердіда пригрозити хйлу?

Чи, може, ти сам щось чув про Голодомор, тортури, Бучу?

Це такий план був? Це так він збирався “зупиняти війну” у 2022-му? Це так він збирається зупиняти війну у 2025?

Та це, сука, не дзвіночок і не дзвінок, це, сука, церковний чавунний дзвін на дзвіниці, який їбашить тебе в голову.

Мені пох на все інше, на їхні внутрішні срачі, на їхніх бездітних котів, інфляцію та кордон з Мексикою. Це мало б бути дном, на яке ти не повинен спускатися, бо вже в січні 2025-го тебе примирять у твоїй хаті зі взводом чеченців.

Від нас майже нічого не залежить, ми можемо тільки спостерігати, але майте розум топити за діда, який пропонує тобі бути закатованим.

Повне відео дебатів кандидатів у президенти США з українським перекладом:

 

Карикатура: hashtelegraph.com

Автор