Знову на Покровськ (фото, відео)

Порошенко везе військовим 1800 FPV-дронів різних модифікацій, «Мавіки» і окопний РЕБ

Петро Порошенко везе на Покровський напрямок чергову партію техніки, яка вкрай потрібна українським військовим. 1800 FPV-дронів, «Мавіки», 15 квадроциклів для евакуації поранених, засоби окопного РЕБ та зарядні станції вже сьогодні будуть у підрозділах на Донеччині.

«Ми минулого тижня були в Покровську і зараз вирушаємо на Покровськ. Це 15 квадрациклів, вони дуже ефективно себе показують. І тому все, що змогли купити – укомплектували і терміново на Покровськ», – розповідає Порошенко.

«Ми зараз поставляємо тільки те, що дуже просять воїни, і те, що не поставляє держава або поставляє неприйнятної якості», – констатує Петро Порошенко.

«1800 FPV-дронів, модернізованих нами. Ми поставили плату, яка змінює частоти, щоб російські РЕБи не могли зупиняти наші FPV-шки. 1800 різних FPV-шок: «вісімок», «сімок», «десяток», нічних», – перераховує пʼятий Президент.

На фронт також везуть засоби низькочастотного РЕБу. Нова антена дає можливість засобам РЕБ працювати в низькому діапазоні частот. Там, де росіяни останнім часом думали, що знайшли слабке місце в нашій системі оборони й нібито зайняли домінуючу позицію. «Він має не надто презентабельний вигляд, але це справді must have на фронті», – говорить Порошенко.

«Ті, хто вже отримував від нас РЕБ раніше, а це десятки підрозділів, кожен доукомплектуємо ще й такою низькочастотною антеною. Усе, щоб парасолька РЕБу максимально ефективно захищала життя наших бійців», – пояснює Порошенко.

Джерело

 

Порошенко показав, як зараз виглядає Покровськ: підірваний міст, зруйновані будинки, безлюдні вулиці

Петро Порошенко, який привіз партію дефіцитної техніки військовим на Покровський напрямок, побував у самому місті і показав, як стрімко змінюється ситуація. Будинки, які ще минулого тижня були цілими, через постійні обстріли російських окупантів сьогодні – вже руїни.

«В мене не буде сьогодні веселого настрою. Він не дуже пасує Покровську. У 50 метрах за моєю спиною – підірваний міст. Міст, який перерізав можливості забезпечення міста водою. Ще 10 днів тому, коли ми були тут, всі ці будинки були цілі. Сьогодні вони знищені. Постійно, безперервно гупає артилерія. Просто накриває квадратами, знищуючи міську забудову нашого міста Покровська», – розповідає Порошенко.

«Памʼятаю, як ще декілька місяців тому на початку року я приїжджав і сказав – дайте ділянку, я там почну будувати за свій рахунок фортифікаційні споруди. Зараз вони точно були б потрібні як повітря», – зауважує пʼятий Президент.

«Кожен тиждень ми їдемо в Покровськ, для того, щоб забезпечити наші війська FPV-шками, новими РЕБами, квадроциклами, пікапами – всім, чим можемо. Щоб полегшити завдання утримати Покровськ. Тому що якщо Покровськ буде втрачено, на фронті буде абсолютно інша ситуація. І немає зараз нічого важливішого ніж Покровськ», – переконаний Порошенко.

Сьогодні у бригади, які відбивають атаки росіян на Покровськ, Порошенко привіз 1800 FPV-дронів, «Мавіки», 15 квадроциклів для евакуації поранених, засоби окопного РЕБ, зарядні станції та іншу техніку.

Джерело

 

Закрив питання: Порошенко на Донеччині передав чоловіку Юлії Кузьменко Петру Кіяну РЕБ для захисту екіпажу дрона-бобмера

Петро Кіян, чоловік дитячої лікарки-кардіохірурга, волонтерки Юлії Кузьменко – офіцер батальйону безпілотних систем 60-ї ОМБр. Батальйон пройшов героїчний шлях захисту Часового Яру, а також стримування ворога на Куп’янському і Лиманському напрямках. У квітні цього року Петро Кіян був нагороджений орденом Богдана Хмельницького 3-го ступеню.

Кілька днів тому Юлія Кузьменко у соцмережах звернулася до друзів та підписників із проханням терміново зібрати кошти на РЕБ для екіпажу чоловіка і для медевака. «На підрозділ мого чоловіка для медевака та екіпажу «Баби Яги» потрібні РЕБи. Знаю, збори йдуть важко у всіх, останні місяці не збирала, намагалася сама підкидати зі зарплатні друзям хоч трішечки, але – знову треба те, що сама не витягну, 300 т грн», – написала Кузьменко.

«Бабою Ягою» називають великий дрон, який має тепловізор і найбільш ефективно працює вночі. Ці бомбери заносять на ворожі позиції потужні боєприпаси різного типу дії. Зокрема, акумулятивні проти броньованої техніки, протибліндажні боєприпаси, які дають можливість прицільно вибивати живу сили ворога, Безпілотник «Баба Яга» має хорошу точність, радіозв’язок і тепловізійну камеру. Також нічний бомбардувальник обладнано інфрачервоною камерою. Дрон здатний максимально прицільно скинути на російську техніку одночасно 4 боєприпаси. Він здатен підіймати до 20 кілограмів вибухівки.

Росіяни дуже бояться «Бабу Ягу» і невпинно полюють за екіпажами дронів-бомбардувальників. На відміну від пілотів FPV-дронів, оператори «Баби Яги» працюють довгий час невеликою командою та бережуть безпілотник, нерідко ризикуючи життям. Тож якісний РЕБ для них життєво необхідний.

Петро Порошенко під час поїздки на Покровський напрямок зустрівся із Петром Кіяном і передав йому комплекс окопного РЕБу «Шатро», дооснащений новою низькочастотною антеною.

«Коли мені Петро Кіян сказав, що на батальйон потрібні РЕБи, в мене око почало сіпатися (вартість одного біля 300 т грн). Вмираючим голосом промяукнувши щось на кшталт «нууу, давай починати хоч на один збирати» я написала про збір (дякую всім, хто долучився). Але де брати не РЕБ, а РЕБи я не уявляла, чесно. Всі, хто збирає на РЕБ, можуть собі уявити мій стан від повідомлення Юрія Бірюкова «Юль, потрібен РЕБ?» – стан, коли ти обережненько, з надією, тремтячим волонтерським пальцем виводиш «ТАК». І от – безмежно дякую Петру Порошенку, Юрію Бірюкову, «Справі Громад» і всім, хто донатить і допомагає нашій армії, хто підставляє плече їм, нашим, там. Минулого тижня ми ще обговорювали можливість, а сьогодні вже була реальність, передача РЕБа прямо на Донбасі – всі докази на фото. Безмежно дякую за захист захисників! Переможемо», – написала Юлія Кузьменко у соцмережах.

«Сподіваюся, що ці РЕБи врятують чимало життів. Разом боремося і разом переможемо», – відреагував п’ятий Президент.

Джерело


Петро Порошенко

Історія пишеться серед донецьких териконів. Історія пишеться цими воїнами.

Я вже збився з рахунку, яка це за останній час поїздка до Покровська. Ворог не зупиняється, а лише нарощує свої сили, а ми усвідомлюємо необхідність допомоги військовим, які захищають кожен клаптик території.

Приїхали сьогодні до 53 окремої механізованої бригади, де служить наш комбат Олександр Погребиський. Привезли їм ще одну партію якісних FPV-дронів, які розходяться на цій ділянці фронту зі швидкістю блискавки, — 100 одиниць «Джоні» та 100 «Старків». Також пригнали 1 пікап, 3 «Мавіки», 3 купольних РЕБи «Шатро» та 2 зарядні станції.

93 окрема механізована бригада «Холодний Яр», яка свого часу боронила Ізюм та Харків, а згодом визволяла Харківщину від російського мотлоху, зараз на Сході. У списку їхніх потреб були квадроцикли для штурмів та евакуації. Вони надіслали запит — і от ми вже приїхали до них з 10 квадриками.

Окремий центр спеціальних операцій «Схід» налічує багато славетних підрозділів, які пройшли горнило війни ще з 2014 року: ДАП, Савур-Могила, острів Зміїний. Для виконання бойових завдань відвантажили їм 200 FPV-дронів, 2 комплекси РЕБ та 2 «Bluetti».

Десантники з 25 окремої бригади добре знають український Схід: бойовий шлях бригади налічує десятки точок на мапі Донеччини, Луганщини та Харківщини. Передаємо їм 200 FPV-дронів, 2 РЕБи та 2 зарядні станції. А їхнім побратимам з 46 ОАМБр — 2 квадроцикли, 200 FPV, 3 «Мавіки» та 2 РЕБи «Шатро».

Завітали ми також до молодого, але вже загартованого в боях 411 окремого батальйону «Яструби», який спеціалізується на роботі БПЛА та дронів. Їхнє завдання — виявляти, вираховувати цілі ворога, щоб завдати влучного удару. Передаємо їм 160 FPV, 2 купольних РЕБи «Шатро» та 2 станції «Bluetti».

Військові часто встановлюють засоби боротьби з дронами на пікапи та вантажівки, щоб захистити життя екіпажу. Саме для цієї мети у нас попросили РЕБ військові з 60 окремої механізованої бригади.

Зараз багато зусиль нашої команди спрямовані на Покровський напрямок. Маємо захистити Покровськ і не дати перерізати головну логістичну артерію Збройних Сил.

* * *

За спинами цих хлопців сотні бойових історій, а також міст/селищ/сіл, які вони обороняли чи визволяли. Нині продовжують це робити на Сході України, де не існує поняття «легкий напрямок». На кожному з них хлопці витримують надлюдські умови. А ми продовжуємо тягнути допомогу на Донеччину, бо без цього ніяк.

Завітали знову в гості до 15 бригади НГУ «Кара-Даг». Саме цей підрозділ відправляють туди, де важко, бо знають: хлопці впораються, втримають нашу землю. У лавах бригади несе службу депутат Запорізької міської ради від «Європейської Солідарності» Андрій Согорін. Приїхали, звісно, не з порожніми руками — привезли 100 FPV-дронів, 2 купольних РЕБи «Шатро», 2 зарядні станції.

Підрозділу «Shadow», з якими налагодили співпрацю ще з 2014 року, передали 100 «Старків» та 100 «Джоні», які вже скоро полетять у напрямку ворога, а також 2 одиниці чотирьохдіапазонного РЕБу.

31 окрема механізована бригада, хоч і молода, але встигла наробити галасу у ворога. Торік, поки російські пропагандисти радісно звітували про те, що кістяк цієї бригади розбитий, хлопці вибивали залишки російських підрозділів на Запорізькому напрямку. Отримали сьогодні від нас 100 FPV, 3 «Мавіки», 2 РЕБи та 2 «Bluetti».

Нашій рідній 148 окремій артилерійській бригаді, до якої ми приїжджаємо щоразу, коли є нагода, підвезли ще 5 квадроциклів-мурах для евакуації поранених, 200 FPV-дронів, 2 окопних РЕБи та 2 станції «Bluettі». 79-та ОДШБ попросила в нас дрони — отримали 200 FPVшок та 3 «Мавіки», а також 2 комплекси купольного РЕБу. А 15 бригада артилерійської розвідки — 2 зарядні станції та мотиваційні прапори.

Повертаємося до Києва, але плануємо допомогу далі. Війна триває, потреби зростають, а час — це ресурс, який не можна витрачати даремно.


Юрій Бірюков

Алгоритм та сценарій роботи нашої команди.

Які запити від військових можна неформально назвати “топовими”? Який напрямок на фронті можна неформально назвати “найгарячішим”?

Топові запити військових – мавіки, фпв, РЕБ та зарядні станції. Найгарячіший напрямок – Покровський.

Ми зібрали вантаж на 38 558 104 гривень із топових запитів і плануємо поїздку на Покровський напрямок.

І ось так наша команда працює щотижня.

Я міг би поставити купу риторичних запитань про державне забезпечення та отримати не меншу кількість риторичних відповідей. Я міг би розповісти, яку лайку зараз вживають військові з приводу податкової політики держави та багаторазового скорочення допомоги у вигляді субвенцій від оплати ПДФО. Але це все риторичне.

У військових немає альтернатив чи можливості вибору. Наша команда теж таких варіантів не має, адже нам треба робити все для допомоги ЗСУ. І тому ми просимо вашу допомогу, потім Порошенко сплачує бракуючі суми, потім ми беремо топові запити та веземо вантаж на найгарячіші напрямки фронту.

Виглядає все досить просто, так?

 

ГО “Справа Громад” – ми допомагаємо ЗСУ

Варіант через посилання (там далі потрібно буде ввести номер картки).

Окрема сторінка для глобального збору на проєкт лазне-пральних комплексів для всіх бригад ДШВ.

Переказ по Україні за допомогою мобільних застосунків:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 3948 0845 (увага! нова картка!)

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Отримувач: Антоніна Бузіло

Або безготівковий переказ:
ГО Солідарна Справа Громад
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Western Union

Переказ на: PAVLO MELNYKOV

SWIFT-перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
USDT (ERC-20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F
BTC (Bitcoin)
1NabqAsWe3zvs33ifQYnm3bwuciFbuSgTq
ETH (ERC20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F

Автори
,