росія вже ніколи не зупинить війну

Олександр Нойнець

“Владимиру Путину представят предложение по комплектованию ВС РФ в условиях атаки на Курскую область. По данным информированных собеседников, среди предложений, которые будут представлены президенту, и проведение волны мобилизации”.

Тут дві новини – добра і погана.

Добра новина полягає в тому, що дурні вже зовсім кінчаються, і просто скупати їх за гроші не виходить, тому доводиться переходити до моделі мобілізації, а моделі мобілізації вони бояться, як вогню, тому що це вже не війна по телевізору, це воєнком у “каждий дом”.

Погана новина дещо складніша і полягає в тому, що кремль повністю влаштовує модель мобілізації за гроші, тому що модель мобілізації за гроші відповідає всій економічній моделі рф часів СВО, а саме моделі, коли країна живе і рухається за рахунок військового ВВП. Військовий ВВП – це дядя Ваня-патріот на Уралвагонзаводі, який точить танку дуло напільніком, щоб захистити Урал від геїв, отримує за це гроші, які тратить на пиво, яке продає йому дядя Пєтя, тоже патріот, який купив його у свого бойфренда дяді Колі, тоже патріота, хоча, може, що і гея, хоча вряд лі. І так всі ці гроші від Ельвіри Сахіпзадовни йдуть у жопу дяді Колі, на кожній ітерації збільшуючи ВВП і зменшуючи безробіття. І мобілізаційні виплати також частина цієї схеми.

Якщо ми раптом якимось дивним чином укладемо злочинний мир, то всі ці дула танкам стануть не потрібні. Дядя Ваня стане не потрібний, пиво у дяді Колі не купить. І вдова патріота Улугбєка бензин для Лади Каліни не купить, тому що у неї не буде Лади Каліни, тому що Улугбєк не здохне в СВО, а здохне на кухні в поножовщині, а за це Ладу Каліну не дають.

Це означає, що поки рф воює – вона біжить. Як тільки вона буде змушена різко зупинити війну – вона впаде.

Тому ніякого мирного договору, про який тут люди мають дурість мріяти, не буде. Укласти його путін може лише з метою підступно порушити через 20 хвилин.

Бо без війни росія більше не працює. Без мобілізації росія більше не працює. Це для неї остання війна, вони її вже ніколи не зупинять, і навіть якщо завтра нас усіх захоплять і переможуть, – теж не зупинять, тому що хоч ти йобнісь, а дядя Ваня має точить дуло танку, і цього дяді Вані в економіці країні стало так дохуя, що вся економіка країни тепер – один великий дядя Ваня, його не можна просто звільнити, бо якщо його звільнити, нічого не залишиться.

З цього, до речі, витікає інша добра новина, яка полягає в тому, що якщо ми маємо справу з війною до останнього москаля (а ми маємо справу саме з нею, альтернативою війні до останнього москаля для рф є лише розвал рф), то всі заклики до мирних перемовин потрібно розуміти лише як спробу окозамилювання і дивитися, кому це тут замилюють очі. Якщо москалям – дуже добре, дипломатія, поважаємо, люди працюють над flatten the curve, приводять інтенсивність бойових дій у відповідність з нашими можливостями їх вести. Якщо нам – кличте СБУ, у нас довбойоб, можливо агент.

 

Ілюстрація: Аліса Ястребова/Медіазона

Автор