Світовий конґрес українців відзначає своє 50-ліття (фото)

Цього року Світовий конґрес українців, міжнародна координаційна надбудова українських громад у діаспорі, відзначає своє 50-ліття. У рамках святкування річниці планується проведення головних святкових заходів у Києві, Львові, США та Канаді, а також у різних громадах діаспори.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець привітав Конґрес із визначною датою та зазначив: «Минулого року саме на День Незалежності ми зі Світовим конґресом українців підписали Меморандум про співпрацю. Сьогодні я хочу подякувати всій дирекції Конгресу за дружню підтримку та популяризацію України закордоном. Ми досягаємо сердець українців по всьому світу, спільно реалізовуючи проекти, які сприяють просуванню іміджу України у світі. Зокрема, проект МІП «26 українців, що змінили історію» вже передано до Конґресу для промоції».

Президент Світового конґресу українців Евген Чолій розповів: «Світовий конґрес українців разом зі своєю мережею у 53 країнах світу активно сприяє поширенню інформації про Україну в міжнародному суспільстві та вітає цей проект Міністерства інформаційної політики України як ще один крок для просування правдивого іміджу України у світі. Ми видрукуємо цей матеріал МІП і будемо поширювати на заходах, що проводяться Конґресом у рамках відзначення його 50-ї річниці, зокрема, на конференціях під назвою «СКУ в 50 років і далі», які проходитимуть у Нью-Йорку, Брюсселі та Торонто».

Нагадаємо, 24 серпня 2016 року Міністерство інформаційної політики України та Світовий конґрес українців підписали Меморандум про співпрацю.

Джерело

Автор