Верховна Рада позбавила громади «військового» ПДФО

Валерій Прозапас

Отже, “військовий” ПДФО з місцевих громад передано в центр, не пропав дарма труд активістів.

Слабо уявляю собі, як це підвищить ефективність забезпечення оперативних потреб бригад, бо за кожним десятком дронів, комплектом гуми, автівкою або будівельними матеріалами треба буде йти на міністерські процедури (з усіма бюрократичними наслідками та втратою часу і бажання цим займатись).

Зате кошти на серіали про гівно та шоу для друзів Єрмака стане виділяти простіше, таке джерело додалось, і жодного активіста під міністерством “культури” ніхто не побачить – дуже зручно.

Ну що ж, дамо парням ще днів 200-300, а потім знову пошукаємо винних після чергового сеансу холодного душу реальності.


Олексій Петров

Нагадаю, як було раніше.

При совку і вже потім, в девʼяностих та навіть двохтисячних. Усі гроші акумулювалися в столиці. І щоби отримати фінансування чогось, треба було їхати «в центр» та домовлятись. Накривати поляни, пропонувати відкати. Бажаючих багато, а грошей відповідно на всіх не вистачає, тому «Думай давай, думай! Для того у тебе є голова».

Потім поганий Порошенко зі своєю командою придумав децентралізацію. І не тільки придумав, а й увів у дію цей процес. Велика купа грошей стала залишатися на місцях.

І ось зараз «новые литца» повернули все взад! ПДФО у місцевих влад забрали в столицю, в центр.

І якщо умовна 563 бригада завдяки цьому швидко отримувала величезну допомогу, наприклад, від місцевої влади Дніпра, то зараз… Ну ви зрозуміли! Столиця. Центр. Поляни. Відкати. Домовляйся…

Автор