Порошенко на Східному фронті. День другий (фото, відео)

Порошенко привіз дрони журналістці «5 каналу» Ірині Шевченко, яка воює у батальйоні «Сармат»

Журналістка «5 каналу» Ірина Шевченко пішла на фронт ще за рік до повномасштабного вторгнення, у березні 2021 року. Як розповіла Ірина в одному з інтервʼю, не змогла бути осторонь цієї війни.

Ірина, яка народилась у Криму, приєдналась до 21-го окремого мотопіхотного батальйону «Сармат». У 2014 року він сформувався як добровольчий підрозділ з мешканців Херсонщини. Зараз батальйон входить до складу 56-ї окремої мотопіхотної бригади.

Першу ротацію Ірина відбула у Пісках на Донеччині. Росіяни штурмували селище поблизу ДАПу, буквально стираючи його з землі. Вороги обстрілювали всіма видами зброї, окрім атомної, застосовуючи тактику «випаленої землі», розповідає журналістка: «120-ті міни ми взагалі не рахували. Танки, «гради», «гіацинти», фосфор, «запальнички», «Солнцепек».

«У цій ситуації наші хлопці протрималися, дали можливість нам підготувати резерви, зібратися і на Харківському фронті, і на Херсонському», – пояснює Ірина.

Петро Порошенко у черговий приїзд до військових на Донеччину виконав замовлення і від бійців «Сармату», які зараз стоять на Бахмутському напрямку. БПЛА «Mavic», які екс-міністр оборони зневажливо називав «весільними дронами», допомагатимуть військовим з ближньою розвідкою. «Ірина Шевченко працювала з нами на 5 каналі і зараз залишається потужним представником у Збройних Силах України. Там, де було спекотно і небезпечно, – Ірина була там», – говорить Порошенко.

«Я хочу подякувати Ірині, бо початок повномасштабної агресії 24 лютого вона зустріла у Донецькій області, даючи відсіч російському агресору. Вона робить дуже непросту роботу у батальйоні «Сармат», – зазначає Порошенко.

«Дякую вам за «Мавіки». Дякую вам, Петро Олексійовичу, за підтримку армії, починаючи з 2014 року», – відповіла Ірина і вручила Порошенку свій шеврон: «Це вам на згадку про ще один вимір роботи 5 каналу на перемогу».

Наостанок Ірина Шевченко ділиться, що б хотіла робити після перемоги. Каже: закохалась у Донецький край, він прекрасний, тому мріє розвивати тут туризм. Але спочатку треба викинути з Донбасу і з усієї України ворога.

Джерело

 

Стало відомо, що Порошенко привіз легендарним «едельвейсам»

10-та окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс» воює на найгарячіших ділянках східного фронту. Петро Порошенко не вперше приїжджає до хлопців – тут вже всі стали друзями і побратимами, пояснює пʼятий Президент.

Цього разу «десятці» привезли тентовану вантажівку DAF, лазне-пральний комплекс, пікап JAC та 4 дрони Mavic.

Вантажівку отримали воїни-зенітники. Командир батареї говорить: «наше завдання – прикривати хлопців з повітря. Вантажівка буде гарним замінником ЗІЛ-131 та 66-х ГАЗонів. В неї більша прохідність, економічність і мобільність. Вона тентована, в неї високі борти», – пояснює переваги автівки військовий.

Степан Барна, який воює в «десятці», розповідає: пікап JAC – це машина для мобільності передових груп, для пересування безпосередньо на місця проведення бойових завдань.

Порошенко, вручаючи ключі комбату, говорить – пікап привіз йому на прохання Степана Барни, і додає: «коли проста піхота так любить свого комбата, це дуже цінно».

Тим часом Степан Барна оглядає лазне-пральний комплекс, пояснює – для піхоти він дуже потрібен. «Я вам скажу з власного досвіду – для того, щоб хлопці, які перебували пару тижнів на позиціях, взимку помилися, ми їхали за 50 км. Іншої можливості не було», – каже військовий. «Окремо хочу подякувати Фонду Порошенка, який долучився до спільної акції по «Мавіках», – додає Барна.

«10-та бригада – наша рідна, наша улюблена, з якою ми співпрацюємо і де працюють найсильніші, найміцніші воїни, яких ми дуже любимо. Ми намагаємося щоб у кожен приїзд у нас біли якісь «смаколики». Я дуже добре згадую як ми зустрічали Різдво в 10-ці. Сьогодні ми також приїхали не з пустими руками», – говорить Порошенко.

«Робота волонтерів надзвичайно важлива. І не тільки з точки зору матеріального забезпечення. А й з точки зору моральної підтримки людей. Ця турбота є безцінною. Тому я хотів би, щоб внесок волонтерів не оцінювали у відсотках. І я також дякую Фонду Порошенка, який робить велику справу, щоб подвоїти або потроїти цей внесок», – говорить Степан Барна.

Джерело


Петро Порошенко

Найкращий піар — це той, який допомагає фронту, допомагає не забувати, що в країні війна.

Якщо ви волонтерите — говоріть про це. Фотографуйте, звітуйте. Показуйте особистим прикладом, як можна і як треба. Якщо ви донатите — скидайте в соцмережі скріни.

Може, ви завезли один мавік? Чи передали один приціл? Чи як ми сьогодні — вантажівки, ПАРМи та лазне-пральний комплекс. Важлива не кількість, важливо нести у світ добро і говорити про це.

Бо робити справи тихо, особливо, коли у вас є велика аудиторія, не мотивує інших робити аналогічні справи. Тож ми не зупинимося допомагати, не зупинимося говорити про це аж до нашої Перемоги.

Дуже радий був знову зустрітися з артилеристами ДШВ. 148 бригада — forever!

Подякував. Обійняв.

* * *

Коли в небі летять Валькірії, це означає, що скоро ворогам буде дуже боляче та сумно. Це означає, що українську землю уважно сканують очі нашої аеророзвідки, аби знайти і знищити кожного окупанта.

Сьогодні ще кілька пташок отримав наш Кіт Олексій Петров. Бо безпілотників на фронті багато не буває, їх завжди бракує. Для розвідки, наведення арти, супроводу бойових дій.

Досвідчені екіпажі, важкий напрямок, цілодобова розвідка. Ці пташки закриють потребу на оперативний район. Поки ви читаєте цей текст, Валькірії вже працюють на Донеччині.

Вдалого полювання!

* * *

Кажуть, військовим потрібні дрони. Скажу точніше, нам потрібно, щоб у військових були дрони.

Дорогою заїхали до хлопців, в силі та боєздатності яких зацікавлені всі українці. Їх успіх — це наші життя.

Один із них — Ілля Рокоче, який раніше балотувався від нашої команди. Це вже не дивує — наші представники є практично у всіх підрозділах ЗСУ. А також окремо зустрілися з хлопцями із ССО.

Передав хлопцям їх замовлення — дрони Мавіки.

Окремо хочу сказати, Ілля, бережи себе і хлопців. Разом до перемоги


Юрій Бірюков

Ось цікаве спостереження.

Олексій Петров, він нам відомий як Кіт, поцупив Валькірії. А у котів – лапки, ми ж пам’ятаємо. Як коти можуть тягати БПЛА, ви можете подивитися на фото.

Валерій Прозапас, він нам відомий як Гном, поцупив Посейдон. У гномів також лапки, але інші. Гноми можуть тягати тяжкості, тому взяв більш важку систему.

Висновок?

А висновок такий — був шалено щасливий перетнутися зі старими друзями, з якими топчемо ті самі дороги війни вже багато років. Ми пройшли разом багато, ми пройдемо разом багато, ми завжди один одного підтримуватимемо і допомагатимемо.

 

Допомогти армії просто:

Варіант через посилання (там далі потрібно буде ввести номер картки).

Окрема сторінка для глобального збору на проєкт лазне-пральних комплексів для всіх бригад ДШВ.

Переказ по Україні за допомогою мобільних застосунків:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Отримувач: Антоніна Бузіло

Або безготівковий переказ:
ГО Солідарна Справа Громад
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Western Union

Переказ на: PAVLO MELNYKOV

SWIFT-перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
USDT (ERC-20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F
BTC (Bitcoin)
1NabqAsWe3zvs33ifQYnm3bwuciFbuSgTq
ETH (ERC20)
0x71DD643bbC2e7257b2Ac39A4D2DAAe51FFd3F45F

Автори
,