«Спартани» на передовій рятують життя та виконують бойові задачі (фото, відео)

Британські бронемашини «Спартан», які Фонд Порошенка з волонтерами передав у війська, рятують поранених бійців та доставляють боєприпаси і воїнів на лінію зіткнення. Пʼятий Президент у соцмережах показав відео з фронту, яке передали українські військові.

«Постійна зона бойових дій у нас – перша лінія чи “нульовка”. Відповідно на бездоріжжі – може бути поле чи дорога завжди розбита. Резина там ріжеться, а тут – не ріжеться. Дякуємо за таку машину, хай побільше б нам такої техніки – будемо поскоріше видавлювати тих орків», – говорять бійці.

«От так машина під назвою “Султан” працює на передовій. Будь-яка техніка на передовій – це збережені життя бійців і внесок в перемогу України над російським окупантом. Оскільки “Спартан” дасть можливість ефективно і зі збереженням пересувати особовий склад для виконання поставлених бойових завдань. А “Султан” – це машина управління», – розповідає військовослужбовець 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», керівник Тернопільської організації партії «Європейська Солідарність» Степан Барна.

Військові також зазначають, що «Спартани» ефективно працюють на евакуації поранених з поля бою. «Я вивозив поранених, і завдяки цьому живі. Я не медик, але я точно знаю, що вони рахуються сотнями людей, яких “Спартан” вивіз», – кажуть хлопці. Бійці також розповіли, що «Спартани» використовуються для вивезення снайперських груп на бойові завивання, а також як машина прикриття.

«”Спартани” працюють на фронті. Під Бахмутом, Марʼїнкою, Авдіївкою. У єгерів, у ТрО, у медиків. “Спартани”, “Султани”», – написав Порошенко у Facebook.

«Бійці, яким ми передали “Спартани”, сказали, що під час оборони Бахмуту техніка врятувала більше 800 життів. І зараз продовжують підвозити БК, їжу, воду та особовий склад у найгарячіші точки, евакуюють звідти поранених», – розповів він.

«По грязюці, уламках, бездоріжжю, ведуть вогневе прикриття та зберігають життя бійців. 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Техніка не відпочиває більше, ніж необхідно на поточне обслуговування», – наголосив він.

«Під час запеклих боїв один з переданих нами “Спартанів” згорів у горнилі битви. Але його броня прикрила собою бійців і врятувала життя. Він виконав свою задачу. Броня вже давно працює в спайці з нашими бійцями. Вони встигли разом загартуватися у боях найвищим гартом. Наші хлопці вже краще за британців розуміють, як техніка працює і які переваги дає», – пише Петро Порошенко.

Джерело

Автор