На щиті монумента “Батьківщина-мати” готуються до демонтажу герба СРСР (фото)

Дмитро Кропивницький / Обозреватель

У Києві на щиті монумента “Батьківщина-мати” почались підготовчі роботи з демонтажу герба СРСР. Зокрема, фахівці обстежують конструкції і натягнули для цього спеціальні троси.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив журналіст Ян Доброносов. Гроші з бюджету на ці роботи використовувати не будуть.

“Підготовчі процеси тривають”, – написав Доброносов.

Фото: Ян Доброносов

На опублікованих фото можна побачити, що на щиті монумента “Батьківщина-мати” фахівці встановили спеціальну конструкцію із тросами, які протягнуто донизу. Коли почнуться роботи з демонтажу герба СРСР, наразі невідомо.

Додамо, раніше фахівці вже почали роботи з виготовлення конструкцій герба України, який мають встановити на щиті монумента “Батьківщина-мати”. Сталь для проєкту безоплатно виготовить і передасть група Метінвест.

Фото: Метінвест

Нагадаємо, Держінспекція архітектури та містобудування видала дозвіл на демонтаж радянського герба на монументі “Батьківщина-мати”. За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, оновлений монумент мають офіційно представити 24 серпня на День Незалежності України.

Як повідомляв OBOZREVATEL, монумент “Батьківщина-мати” споруджено в 1981 році, є пам’яткою науки і техніки місцевого значення. Він вважається найвищою монументальною скульптурою в Європі. У 2022 році у Дії 85% із 800 тисяч українців проголосували за те, щоб замінити радянський герб тризубом.

Джерело

Фото на заставці: Метінвест

Автор