Європейські Леопарди готуються до стрибка в Україну

Польські танки Leopard 2 готові до відправки в Україну – Дуда

Польща підготувала до відправки в Україну танки Leopard 2. Їх планують доставити протягом місяця.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента Польщі Анджея Дуди в інтерв’ю CNN.

“Сьогодні наші танки Leopard готові для України. У нашому навчальному центрі на танках Leopard тренуються українські танкісти, ми готуємо їх прямо зараз, йде цикл навчання”, – наголосив глава держави.

За його словами, українські військові, яких зараз навчають у Польщі, “протягом одного місяця будуть готові повернутися до України разом із танками”.

Також Дуда додав, що Польща має серйозні проблеми з отриманням запасних частин для німецьких танків.

“Це не тільки у нас – ці проблеми досить поширені. В інших країнах теж є проблеми з Leopard, тому що німці мають серйозні проблеми з поставками запчастин. Ми не розуміємо цієї ситуації, але так воно і є”, – уточнив він.

Автор: Іван Носальський

Джерело

 

Швеція готова надіслати свої танки Leopard-2 в Україну

Швеція може відправити в Україну частину зі 120 своїх бойових танків Leopard. Скандинавська країна готується надати ще один пакет допомоги, щоб допомогти Києву відобразити російське вторгнення.

Про це заявив міністр оборони Швеції Пал Джонсон, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

“Ми відкриті для цього і ведемо тісний діалог із цього приводу насамперед із Німеччиною”, – сказав Джонсон місцевому інформаційному агентству TT.

Швеція доставила в Україну низку пакетів військової та громадянської допомоги з того часу, як рік тому почалося вторгнення.

Остання партія включає бойові машини піхоти, які, за словами Джонсона, стануть основним внеском країни в Україну з точки зору техніки для наземних бойових дій.

Швеція також готується відправити Україні передову артилерійську систему Archer, і підтримка в шведському парламенті зростає, щоб додатково надати частину приблизно із 120 танків Leopard, які є у країни.

Автор: Олександр Білоус

Джерело

 

Українці вже тренуються на «Леопардах» в Іспанії й отримають їх після навчань – Санчес

Українські військові в Іспанії вже тренуються на танках Leopard. Їх передання Україні буде синхронізовано із завершенням навчань.

Про це заявив Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес на спільній із Президентом Володимиром Зеленським пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ці танки зроблять свій внесок у посилення здібностей українських Збройних сил. Додатково, ми вже тренуємо українських солдат використовувати наші «Леопарди». Перша партія бійців вже в Іспанії, вони отримують ці спеціальні навчання. Ми націлені на те, щоб синхронізувати передачу «Леопардів» із завершенням тренувань українських солдатів», – сказав Санчес.

Він додав, що Іспанія може надіслати деякі танки Leopard пізніше, якщо це буде потрібно. За словами глави іспанського уряду, країна виступає за спільні закупівлі ЄС, щоб збільшити обсяги поставок в Україну, з огляду на критичну потребу в зброї.

Джерело

 

Фінляндія передасть Україні три танки Leopard 2R для розмінування територій

Фото: defence-ua com

Фінляндія вирішила передати Україні три танки Leopard 2R для розмінування територій у рамках нового пакету допомоги. Натомість країна придбає нові танки у Німеччини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Фінляндії.

Відповідне рішення сьогодні ухвалив президент Фінляндії на основі пропозиції уряду.

“У рамках міжнародної коаліції Фінляндія передасть Україні три протимінні машини Leopard 2 та проведе навчання з використання та обслуговування бронетехніки”, – йдеться у повідомленні.

Танки будуть включені до 13 пакету військової допомоги Україні на суму понад 160 млн євро. Уряд додає, що загальна вартість військової допомоги Україні від Фінляндії досягне 750 млн євро.

У Міноборони зазначають, що Фінляндія закупить у Німеччині нові танки замість тих, які направить Україні.

Варто зазначити, що Leopard 2R – це не бойові танки, а техніка для розмінування територій. Вони не мають гармат і озброєні лише кулеметом.

Автор: Наталія Юрченко

Джерело

Автор