Аудиторію продовжують зомбувати

Ірина Геращенко

Вже котрий день поспіль в ефірі загальнонаціонального марафону крутять інтерв’ю з професором паном Головахою. Він повторює мантру про лідерство слуг, й що в Україні немає ідеологічних партій.

Ну, по-перше, не варто всі партії рівняти на слуг.

А по-друге, погодьтеся, все це вельми дивно виглядає на фоні воєнного стану, відсутності виборчої кампанії та фактичної призупинки всіх політичних процесів, заяв влади про єдність і про те, що зараз політика не на часі.

Але аудиторію продовжують вельми вправно зомбувати, маніпулюючи уявними іменними партіями «правильних волонтерів», які мають необмежений доступ до того ж марафону, де штучно блокуються «неправильні волонтери», ГО і політики, де ні слова про військових-Героїв.

Так ось, я від імені Європейської Солідарності хочу висловити категоричну незгоду із заявами пана Головахи про відсутність ідеологічних партій в Україні.

Наша політична сила є класичною правоцентристською, консервативною партією, де є і ліберальна течія (що доводить і те ж саме голосування за Стамбульську конвенцію, наприклад). Наша ідеологія базується на євроатлантичній інтеграції і патріотизмі.

Не варто в ефірі марафону ображати і принижувати тисячі членів «ЄС», які не втікли, сьогодні воюють на фронті, волонтерять, займаються міжпарламентською дипломатією і працюють в тилу. І роблять це не через примус, повістку, а добровільно, через власні ідеологічні переконання і любов до України.

А марафон стає відверто токсичним, базується на маніпуляціях і політичній цензурі. Прикро, що шановного професора втягують в ці брудні ігрища.

Автор