Велика українська мрія та частинка Мрії (фото)

Володимир Ар’єв

Я привіз у ПАРЄ частинку Мрії. Української Мрії, розбитої російською зброєю.

Мені важливо було не отримати медаль і звання, а знову використати шанс зробити все можливе, щоб парламентарі з різних країн Європи не забували про те, що відбувається в Україні. Прекрасно пам’ятаю з досвіду минулих років – коли перший шок минає, система підлаштовується і починає працювати у старому режимі. Європейські інституції не виняток, тому нагадувати треба постійно.

Ні, я не повернувся в делегацію. Мене туди не запросили. Мене запросили до ПАРЄ з офісу президента Асамблеї та Європейські консерватори, принагідно дякую Thomas Van Dijck.

Але захищати інтереси України можна і без статусу: закликати підтримати у війні проти рашизму, аргументовано доводити про необхідність прийняття до європейської та євроатлантичної спільнот і ще багато-багато іншого. Вони пам’ятають, як ми три роки тому попереджали про війну в Україні, якщо вони підуть на поступки росії.

І, може, передана ПАРЄ частинка розбитої української Мрії нагадає європейським політикам про відповідальність за кожну дію. Щоб останньою розбитою українською мрією залишився літак.

Володимир Ар’єв став почесним членом Парламентської Асамблеї Ради Європи

Автор