Санкції на часі. 30.05.2022

Ростислав Павленко

У найближчі години вирішиться, чи Європейський Союз готовий протистояти зовнішнім і внутрішнім викликам, які провокує і створює рашистський агресор, а чи для цього треба більше часу і глибших змін.

Стійкість, гнучкість і адаптивність – переваги демократичних систем, які дозволяли стратегічно вигравати у заскорузлих і прямолінійних диктатур. Нині час явити саме ці якості – і відправити агресора на дно.

А поки вирішуються стратегічні питання, діє тактика «тисячі порізів» щодо рашистів:

1. Іноземні інвестори досі не побачили на своїх рахунках виплати за російськими державними облігаціями, тому розпочався зворотний відлік годинника до дефолту росії. Купонні виплати у євро та доларах на суму близько 100 мільйонів доларів не надійшли на рахунки інвесторів. Якщо протягом 30 днів гроші не надійдуть на рахунки, за російськими закордонними зобов’язаннями буде оголошено дефолт.

2. Morgan Stanley Capital International повідомляє, що російські акції по суті нічого не варті після вторгнення рф в Україну. Невідповідність між ціноутворенням на московській фондовій біржі та ринком деривативів обумовлена торговими обмеженнями для іноземців. На думку MSCI, російські акції можуть бути викуплені, тільки якщо війна проти України припиниться і санкції з боку західних країн будуть швидко зняті.

3. Банки на рф у квітні видали рекордну кількість кредитних карток – їх число вперше перевищило позначку в 50 млн. У перспективі розмір боргів за кредитками лише зростатиме, повідомив генеральний директор Центру розвитку колекторства.

4. У 2022 році доходи Російського футбольного союзу знизилися на 29% через санкції з боку Міжнародної федерації футболу (FIFA) та Спілки європейських футбольних асоціацій (UEFA).

5. Збірна рф з хокею пропустить наступний сезон у всіх турнірах IIHF.

Далі обов’язково буде.

Автор