Відеозвернення Петра Порошенка у День пам’яті жертв політичних репресій (відео)

 

Петро Порошенко

Биківня відкриває нам ширший погляд на історію агресії росії проти України. Ця війна ведеться вже з давніх-давен. Вона завжди була війною на знищення. У ній вже не раз траплялися періоди широкомасштабного розгортання. У двадцятому столітті такими часами були Голодомор і Великий терор.

Українців убивали голодом чи кулями, бо в Кремлі тоді, як і тепер, вважали, що Україна і українці взагалі не можуть існувати, не мають права.

У Биківні, як у сотнях таких місць розстрілів по всій Україні, як і у далекому Сандармоху, в Сибіру, як на Колимі знищувалася наша українська нація. У відомих і невідомих могилах лежать українські хлібороби, робітники, поети, вчителі, актори, науковці світової слави. Так само тепер нелюди вбивали тих, хто насмілився жити по-людському без їхнього дозволу, вбивали в селах під Києвом, Черніговом, Харковом, Сумами. Так само вишукують і викрадають їх тепер у Херсоні чи Мелітополі. І, до речі, так само крадуть в України зерно і знову вивозять за кордон!

Але тепер це вже остання конвульсія одвічного ворога. Бо сьогодні йому протистоїть потужна армія, яку ми з вами відродили після 2014-го. Тепер московська церква безсила нав’язати нам покору перед агресором, а капелани української церкви надихають наших воїнів словом віри в перемогу добра. Декомунізація відкрила справжню історію ХХ століття, тому відновлення пам’ятників комуністичним вождям викликає лише огиду. А мова наша звучить настільки потужно, що окупант боїться навіть літери «і» в назвах міст і сіл.

Перемагає армія, перемагає мова, перемагає віра!

Ми переможемо, захистимо наше право і право наших дітей вільно жити на нашій українській землі.

Вічна пам’ять загиблим від рук московських катів!

Слава Україні!

Автор