Рада обмінів молоддю України та Литви визначила переможців конкурсу проектів

Відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Литовської Республіки про Раду обмінів молоддю України та Литви Міністерством молоді та спорту проведено конкурс проектів серед інститутів громадянського суспільства та установ, які працюють з молоддю, та визначено переможців.

Пріоритетами конкурсу у 2017 році було визначено:

– ідентифікація спільної історичної та культурної спадщини, а також її підтримка та популяризація серед молоді обох країн; у тому числі шляхом поширення цінностей і програм ЮНЕСКО та інших агенцій ООН;

– відзначення 620-ї річниці заснування кримсько-татарської громади у Великому Литовському Князівстві; підтримка кримсько-татарської культури, захист прав людини;

– поширення Європейських цінностей серед молоді, обмін досвідом європейської та євроатлантичної інтеграції, зміцнення співпраці між Литвою та Україною в рамках Європейського Союзу, Ради Європи, ОБСЄ та НАТО.

– У цьому році до Мінмолодьспорту було подано 17 проектів з 10 регіонів України (Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Львівської, Рівненської, Миколаївської, Тернопільської, Харківської, Херсонської областей та м. Києва) на загальну суму 3 432,38 тис. гривень (116,50 тис. євро).

У 2017 році на реалізацію проектів у рамках здійснення обмінів молоддю України та Литви із бюджету України виділено 500,0 тис. гривень, на фінансування проектів із литовської сторони виділено 50,0 тис. євро.

За статусом організації-заявника проекти розподілились наступним чином:
– Інститути громадянського суспільства: 13
– Навчальні заклади: 4.

Відповідно до рішення Ради обмінів молоддю України та Литви від 03.08.2017, визначено шість переможців конкурсу проектів у рамках здійснення обмінів молоддю України та Литви – Таблиця >>>

Інформацію про подальшу реалізацію зазначених проектів можна отримати у департаменті молодіжної політики Мінмолодьспорту за телефоном: (044) 287 24 57.

Джерело

Автор