Побудовано нову телевежу в Бахмутівці Луганської області

4 серпня 2017 року завершений монтаж нової 134-метрової вежі, яка знаходиться неподалік села Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив про те, що завдяки новій вежі, яка почне працювати вже за декілька тижнів, якісно зросте ефективність українського телерадіомовлення в регіоні.

«Вежа у Бахмутівці стала третьою за рахунком, яка була побудована за два останні роки з метою розвитку мовлення в Херсонській, Донецькій та Луганській областях, – підсумував Юрій Стець. – Завдяки цьому кількість населення,що  матиме доступ  до сигналу українських телеканалів і радіостанцій, збільшилася в декілька разів».

За його словами, згідно з розрахунками,  саме завдяки запуску бахмутівської телерадіопередавальної станції аудиторія українських телеканалів та радіостанцій в Луганській області зросте до 85-90 тис. людей.

«Охоплення населення сигналом українських радіостанцій збільшиться на 102%, аналогового телебачення – більш ніж на 450%, повернеться українське цифрове телевізійне мовлення в стандарті DVB-T2». Ці цифри важливі, оскільки мова йде про людей, які проживають на “лінії розмежування”», – додав Стець.

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко зазначив, що для бахмутівської РТС на першому етапі виділені 3 аналогових канали, 7 – цифрових і 4 FM-радіочастоти. «У першу чергу буде забезпечено мовлення програм Національної суспільної телекомпанії України: “UA:Перший”, “Українське радіо”, регіональних програм “ЛОТ” і “Пульс”, а також радіостанції Міністерства оборони України – “Армія FM”, – розповів Юрій Артеменко. – Загалом, на першому етапі буде організовано мовлення 12-ти загальнонаціональних і місцевих телеканалів, а також 4-х радіостанцій. Їх кількість поступово буде збільшуватись».

Нагадаємо, розвиток телерадіомовлення в зоні проведення АТО та на територію Криму здійснюється в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

Джерело

Автор