Морохорона Держприкордонслужби посилено контролює Азовське море

Державна прикордонна служба України забезпечує безперервне несення служби кораблями та катерами загонів Морської охорони в акваторії Азовського моря.

Зокрема, у вихідні прикордонники Маріупольського загону морської охорони в Азовському морі в 10 милях від берега виявили рух невідомого судна. На запити воно не відповідало, через це в готовність відразу привели катерну групу. У результаті подальшої перевірки дане судно ідентифікували як риболовецький сейнер під прапором РФ. Його капітан повідомив, що в морі судно знаходиться з метою наукового вилову. Невдовзі на борт судна висадилася оглядова група, яка вийшла з пункту базування для проведення перевірки. Порушень під час огляду не виявлено.

Зазначимо, що акваторія Азовського моря знаходиться під посиленим контролем Держприкордонслужби. Постійно відслідковуються усі судна, які знаходяться у морі. Лише з початку року співробітники Морської охорони прикордонного відомства під час несення служби оглянули більше 450 суден, а понад 10 затримали.

Джерело

Автор